Μπορεί και το έχει αποδείξει!

Ο Γιώργος Γεωργόπουλος είναι γραμματέας ΤΟ ΠΑΣΟΚ Αιγιάλειας.

Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, που σφράγισε τη Μεταπολίτευση και οδήγησε την Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή, που πραγματοποίησε τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής κι έδωσε φωνή στους μη προνομιούχους, σε αγρότες, εργάτες και απλούς πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε τον λαϊκό και πατριωτικό του χαρακτήρα στα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά θέματα. Πραγματοποίησε τομές όπως ΕΣΥ και ΑΣΕΠ, που έδωσαν δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Υπερασπίστηκε και προστάτευσε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και συνέβαλε στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου. Στήριξε τη Δημόσια Εκπαίδευση. Ενίσχυσε την Αμυνα και προστάτευσε την εθνική κυριαρχία. Προώθησε τη διαφάνεια στον Δημόσιο Τομέα, θεσπίζοντας την Διαύγεια και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Παρέλαβε μια χώρα στα όρια του Τρίτου Κόσμου και την ενέταξε στον πυρήνα της Ευρώπης, κοινωνικά και οικονομικά. Απέδειξε τον πατριωτικό του χαρακτήρα, όταν το 2010 δεν δίστασε να θέσει τη σωτηρία της Ελλάδας πάνω από το κομματικό συμφέρον και να αναλάβει ευθύνες, που δεν του αναλογούσαν.

Σήμερα καλείται να εκπληρώσει το καθήκον του απέναντι στην κοινωνία και με μια Νέα Αλλαγή να την οδηγήσει στην έξοδο από τις στενωπούς της ακρίβειας και της φτώχιας. Με στοχευμένο, ρεαλιστικό πρόγραμμά για την Υγεία, την Παιδεία, τη λαϊκή κατοικία, τη φοιτητική στέγη, την αγροτική παραγωγή, την ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική, τα εργασιακά, έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ετοιμο να ξαναδώσει ελπίδα, αξιοπρέπεια και περηφάνεια στον πολίτη.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί και το έχει αποδείξει!