Ουκρανία: 47 νεκροί και 206 τραυματίες στην Πολτάβα από ρωσική επίθεση με δύο βαλλιστικούς πυραύλους BINTEO

Νέο μακελειό στην Ουκρανία.

Ουκρανία - Ρωσία

Νεότερη ενημέρωση: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Πολτάβα της Ουκρανίας, καθώς σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 47 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 206.

Πρώτη ενημέρωση: 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Ρώσων με δύο βαλλιστικούς πυραύλους στην Πολτάβα, στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως ενημέρωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Λάβαμε προκαταρκτικές αναφορές σχετικά με τη ρωσική επίθεση στην Πολτάβα. Σύμφωνα με τις προς το παρόν διαθέσιμες πληροφορίες, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι χτύπησαν στο έδαφος ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος και ενός κοντινού νοσοκομείου.

Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε εν μέρει. Άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Πολλοί διασώθηκαν. Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, υπάρχουν προς το παρόν 41 νεκροί. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους τους συγγενείς και τους φίλους», δήλωσε, σύμφωνα με το protothema, ο Ουκρανός πρόεδρος.

 

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι διέταξε πλήρη και άμεση έρευνα για όλες τις συνθήκες του συμβάντος.

«Όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους, από τα πρώτα λεπτά μετά το χτύπημα, βοηθούν τους ανθρώπους που σώζουν ζωές», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, «ο Ρώσος επιτιθέμενος εξαπέλυσε μια βάρβαρη επίθεση σε ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο εχθρός χρησιμοποίησε δύο βαλλιστικούς πυραύλους. Το χρονικό διάστημα μεταξύ του συναγερμού και της άφιξης των θανατηφόρων πυραύλων ήταν τόσο μικρό που πρόλαβε τους ανθρώπους τη στιγμή της εκκένωσης στο καταφύγιο».

Ένα από τα κτίρια του ινστιτούτου καταστράφηκε εν μέρει, πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, κατέστη δυνατό να σωθούν 25 άτομα, 11 εκ των οποίων απεγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια. Οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης: Επιστρέφει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «Δεν είμαι παιδάκι να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και μετά να με επαναφέρουν» δηλώνει ο ίδιος

Πάτρα: Ξεκινάει το μεγάλο έργο αποκατάστασης της παράκτια ζώνης Ρίου – Αγ. Βασιλείου

Αίγιο: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο γραφείο της σε δημόσια υπηρεσία

Αυτό είναι ο 19χρονος Αγρινιώτης που έχασε τη ζωή του στη Λευκάδα: Θρήνος για τον θάνατου του Κώστα

Προ των πυλών νέος «Τειρεσίας» για τα απλήρωτα ενοίκια, τι προβλέπεται