Αιτωλοακαρνανία: Κεραυνός σκότωσε πάνω από 150 ζώα σε κτηνοτροφική μονάδα ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση η ζημιά για τη γυναίκα κτηνοτρόφο – ιδιοκτήτρια του στάβλου ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Κεραυνός

Ολική καταστροφή προκάλεσε ο κεραυνός που χτύπησε χθες το βράδυ σταβλική εγκατάσταση με αιγοπρόβατα στην περιοχή του Εμπεσού.

Συγκεκριμένα περί τις 8 το βράδυ ο κεραυνός που έπεσε σκότωσε τα περίπου 160 ζώα και ταυτόχρονα προκλήθηκε πυρκαγιά, που κατέκαψε ζωοτροφές, αρμεκτήρια, εργαλεία και γενικότερα το σύνολο της παραγωγικής μονάδας, που απέδιδε περίπου 300 κιλά γάλα την ημέρα.

Κεραυνός

Ήδη από το πρωί βρέθηκαν στο σημείο άνθρωποι του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγράψουν το συμβάν και να βεβαιώσουν ότι η καταστροφή προκλήθηκε από κεραυνό.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση η ζημιά για τη γυναίκα κτηνοτρόφο – ιδιοκτήτρια του στάβλου ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Έτσι το ζητούμενο είναι η αποζημίωση για τη μονάδα που καταστράφηκε καθώς το συμβάν έρχεται σε μια συγκυρία που λόγω της πανώλης των αιγοπροβάτων και των απαγορεύσεων που ισχύουν ακόμη στην Αιτωλοακαρνανία ως προς τις μετακινήσεις ζώων, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να αντικατασταθούν τα ζώα που κεραυνοβολήθηκαν.

Κεραυνός

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει κινητοποίηση και από την πλευρά του Δήμου Αμφιλοχίας, προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο και να ταφούν τα ζώα που κάηκαν.

Πηγή: sinidisi.gr