«Πασαρέλα» σούπερ γιοτ στο λιμάνι της Πάτρας: Δείτε το 56μετρο ιστιοφόρο του ιδιοκτήτη των McArthurGlen ΦΩΤΟ

Το ιστιοφόρο ανήκε παλαιότερα στον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ

Πάτρα

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά ιστιοφόρα σε όλο τον κόσμο, κατέπλευσε το απόγευμα του Σαββάτου στον μόλο Αγίου Νικολάου. Το μήκους 56 μέτρων «Rosehearty», με σημαία Μ. Βρετανίας, ανήκει στον πολυεκατομμυριούχο Αμερικανό επιχειρηματία Τζόι Κάμπφερ, πρόεδρο της μεγαλύτερης αλυσίδας εκπτωτικών πάρκων της Ευρώπης, McArthurGlen με έδρα το Λονδίνο και ετήσιες πωλήσεις άνω των 4 δις. ευρώ.

Το σκάφος «Rosehearty» κατασκευάστηκε στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας το 2006 και ανακαινίστηκε το 2020. Αγοράστηκε από τον Κάμπφερ το 2014 από τον Αυστραλοαμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρτνοχ, ιδιοκτήτη της Fox Corporation, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της News Corp, καθώς και ιδιοκτήτη εκατοντάδων εκδοτικών εταιρειών και εφημερίδων σε όλο τον κόσμο.

Πάτρα

Το σκάφος έγινε γρήγορα ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιστιοφόρα όταν κυκλοφόρησε το 2006, για το ξεχωριστό λευκό του κύτος και τη διασημότητα του πρώτου ιδιοκτήτη του, μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος ονόμασε το γιοτ από το μικρό χωριό της Σκωτίας, που ήταν το σπίτι των προγόνων του. Το πανέμορφο ιστιοφόρο υποτίθεται ότι εκτιμήθηκε στα 29,7 εκατομμύρια δολάρια το 2014, αλλά η τελική τιμή πώλησης είναι άγνωστη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σκάφους, το κύριο ιστίο του σκάφους έχει ύψος σχεδόν 60 μέτρα. Εχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο – τόσο με ναυλώσεις όσο και για αγώνες – συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης με παγόβουνα στο Βόρειο Πέρασμα ή των αγώνων στη Σαρδηνία της Ιταλίας.

Το πλοίο αναχώρησε για την καλοκαιρινή περίοδο ναύλωσης στη Μεσόγειο, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να το ναυλώσουν για 225.000 δολάρια την εβδομάδα. Η ναύλωση περιλαμβάνει τζετ σκι, εξοπλισμό SCUBA, δύο ξεχωριστά σκάφη, επτά σουίτες 12 επισκεπτών και ένα πλήρες γυμναστήριο. Η μέγιστη ταχύτητα πλεύσης είναι 17 κόμβοι, με τα πανιά να καταλαμβάνουν συνολικά 5.400 τετραγωνικά μέτρα όταν είναι ανοιχτά.

Πάτρα

Πάτρα