ΕΛΑΣ: Πώς θα λειτουργεί το panic button για τους ανήλικους και τους μαθητές

Διευκρινίσεις από την ΕΛΑΣ, για το πως θα λειτουργεί το panic button για τους ανήλικους και τους μαθητές.

panic button

Σε ισχύ από τον Οκτώβριο αναμένεται να τεθεί το panic button για τους ανήλικους και τους μαθητές.

«Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα την έχουμε μέσα στον επόμενο μήνα και θα λέγεται “SafeYouth”. Θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν τόσο οι ανήλικοι όσο και οι ενήλικοι. Η εφαρμογή απευθύνεται και στους γονείς και στα παιδιά», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»

«Όταν κατεβάζει την εφαρμογή ζητείται η ηλικιακή του ομάδα, οπότε θα έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό. Στους ανήλικους δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιούν το κουμπί όταν βρίσκονται σε κίνδυνο» είπε και εξήγησε: «Το γνωστό “κουμπί πανικού” θα εφαρμόζεται στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών. Αν νιώσουν κίνδυνο θα μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα τις αρχές για την ακριβή τους τοποθεσία».

«Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας όταν ενεργοποιείται το περιστατικό για να δούμε αν είναι αληθές. Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Δεχόμαστε ένα σύνδεσμο γεωεντοπισμού και έχουμε και τα στοιχεία του παιδιού καθώς έχει γίνει εγγραφή» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και συμπλήρωσε: «Την ίδια εφαρμογή θα μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμα και οι γονείς».

 

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία «Atena»: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες, δείτε live την πορεία της

Προβλήματα στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία «Atena», απεγκλωβισμός ατόμων

Συμπλοκή ανήλικων στο Μοναστηράκι για ένα κινητό ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με συνομιλίες των θυμάτων της σπείρας εκβιαστών σε Μύκονο και Αθήνα

Κυλλήνη: Σύλληψη οδηγού για τροχαίο δυστύχημα