Μήπως άλλαξαν οι ιδεολογίες;

Ο Κώστας Σβόλης είναι επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Πατρέων.

Ακούμε, πολύ συχνά, τον δήμαρχο Πατρέων αλλά κι άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής να καταφέρονται εναντίον του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγάλων Εμπορικών Κέντρων (Μall).

Ας υποθέσουμε ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι όλες αυτές οι επενδύσεις συνοδεύονται από θέσεις εργασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Αφού, λοιπόν, τα Εμπορικά Κέντρα θεωρούνται ταξικός εχθρός για τον λαό, η λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί τη διευκόλυνση ενός mall και την έμμεση εμπορική-οικονομική στήριξη.

Η Πάτρα με τη δημιουργία του πεζόδρομου της Μαιζώνος (χωρίς καμία μελέτη σύγκρισης της κυκλοφορίας) θα αποκτήσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι πολίτες, που δεν κατοικούν στο κέντρο, να αποθαρρύνονται να επισκέπτονται τα κεντρικά εμπορικά καταστήματα και θα κατευθύνονται προς τα περιφερειακά Εμπορικά Κέντρα.

Είναι απορίας άξιον, τελικά, πώς το ΚΚΕ και το μεγάλο κεφάλαιο θα βρουν την κοινή συνισταμένη. Να θυμίσουμε και την αποδοχή του ΣΔΙΤ (εκ μέρους του δημάρχου Πατρέων) στην ανάπλαση του εργοστασίου Λαδόπουλου.

Τελικά, στην Πάτρα μήπως άλλαξαν οι ιδεολογίες ή εν τέλει κάποιοι παριστάνουν τους κοινωνικούς επαναστάτες μόνο στις ομιλίες τους και παράλληλα αναδεικνύονται σε λάτρεις του καπιταλισμού όταν διοικούν;