Καλάβρυτα: Απεβίωσε ο Γιάννης Ανδρόπουλος, «έφυγε» ένας φωτισμένος ευεργέτης

Ενας απ’ τους μεγαλύτερους Ελληνες επιχειρηματίες κατασκευών και ευεργέτης, από το Λειβάρτζι Καλαβρύτων, ο Γιάννης Ανδρόπουλος, έφυγε πλήρης ημερών.

Ανδρόπουλος

Ο Γιάννης Ανδρόπουλος, απ’ τους μεγαλύτερους Ελληνες επιχειρηματίες κατασκευών και ευεργέτης, από το Λειβάρτζι Καλαβρύτων (1926) έφυγε πλήρης ημερών. Υπήρξε αυτοδημιούργητος, με πολλές παρεμβάσεις για θέματα της περιοχής, προσφορά, μεγαλοψυχία, ήθος, σεμνότητα και την υποδειγματική κοινωνική και πατριωτική συμπεριφορά.

Πρωτότοκος πολύτεκνης οικογένειας, τελείωσε το τότε εξατάξιο Γυμνάσιο επί γερμανικής κατοχής και σπούδασε μηχανικός (ΕΜΠ-1948). Το 2000 προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Γερμανίας, όπου του περιέγραψε καταγγειλτικά τις θηριωδίες τους στα Καλάβρυτα. Επαγγελματικά, με έργα στο εξωτερικό, στην Ελλάδα συμμετείχε στο Ολυμπιακό Στάδιο, το Παλέ ντε Σπορ, τη Γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου κ.ά. Τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας και την εδώ Εκκλησία για την προσφορά του στην Εκκλησία.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος εκφράζει βαθιά θλίψη για την απώλειά του, λέγοντας: «Υπήρξε λαμπρή προσωπικότητα, φωτισμένος και γενναιόψυχος, πάντα κοντά στο χωριό του, στην Αροανία και στον Δήμο, ενισχύοντας με δωρεές δομές κοινωφελείς, βοηθώντας συμπατριώτες του και στηρίζοντας το έργο ναών».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λειβαρτζίου Παναγιώτης Καλογεράκης δήλωσε:«Υπήρξε ευεργέτης μας, με κοινωνικό έργο, αγάπη για το χωριό και τους ανθρώπους του».

Ο πρώην δήμαρχος Αροανίας Λεωνίδας Βασιλόπουλος δήλωσε: «Αποχαιρετάμε τον τελευταίο μεγάλο ευεργέτη μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακοκαιρία Atena: Πού θα «χτυπήσει» σήμερα, σε ποια σχολεία δεν θα ηχήσει το «πρώτο κουδούνι», η πρόγνωση για την Πάτρα

Σεισμός στην Ακράτα

Τρόμος στον Περισσό: 31χρονος με πριόνι επιτέθηκε σε παρέα κοριτσιών, τι συνέβη

Σαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2001 όλος ο πλανήτης «παγώνει» όταν αεροσκάφη πέφτουν πάνω στους Δίδυμους Πύργους της Νέα Υόρκης, τι άλλο συνέβη

Ανω-κάτω η Άνω Πόλη! Η «Π» στα εγκαταλελειμμένα έργα του Δήμου Πατρέων, στο φως η δραματική επιστολή γονέων στο Δήμαρχο ΦΩΤΟ