Κεντάκι: Νέα στοιχεία για τον άνδρα που πυροβόλησε πέντε άτομα – Απείλησε και 9χρονη

Ο δράστης, ο οποίος είναι ο 32χρονος Τζόζεφ Κουτς, συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα, ενώ πολλές φορές τους είχε σημαδέψει με μια καραμπίνα ή τον είχαν δει να περπατά περίεργα έξω από το σπίτι του

Κεντάκι

Οι γείτονες του άνδρα από το Κεντάκι των ΗΠΑ, ο οποίος πυροβόλησε τυχαία πέντε άτομα στον αυτοκινητόδρομο 75 το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, είχε προηγουμένως επειδείξει απειλητική φορά προς τους γείτονές του.

Ο δράστης, ο οποίος είναι ο 32χρονος Τζόζεφ Κουτς, συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα, ενώ πολλές φορές τουε είχε σημαδέψει με μια καραμπίνα ή τον είχαν δει να περπατά περίεργα έξω από το σπίτι του, ενώ αναφέρεται ότι στις 8 Φεβρουαρίου είχε συλληφθεί με την κατηγορία της τρομοκρατικής απειλής 3ου βαθμού.

«Σημάδεψε εμένα και την κόρη μου με καραμπίνα», λέει γείτονας του Κουτς

Μάλιστα, ένας γείτονας είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του, αφού, όπως ο ίδιος δήλωσε στο CBS News, ο Κουτς πέταξε μια πέτρα στον σκύλο της οικογένειας και όταν εκείνος πήγε να τον αντιμετωπίσει για αυτό, ο Κουτς φέρεται να σημάδεψε τον ίδιο και το 9χρονο παιδί του με μια γεμάτη καραμπίνα τύπου AR.

«Μπήκε στο σπίτι του, άρπαξε ένα AR-15, το έστρεψε προς το μέρος μου και της κόρης μου, είπε ότι την επόμενη φορά θα μας πυροβολήσει», δήλωσε ο γείτονας. «Έτσι, φυσικά, πήγα και του έκανα μήνυση». Ωστόσο, οι κατηγορίες τελικά αποσύρθηκαν, αφού ο Κουτς δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο.

«Έχει απειλήσει περισσότερα από ένα άτομα με πυροβόλο όπλο σε αυτή τη γειτονιά», συνέχισε ο γείτονας, λέγοντας ότι μετά το περιστατικό, τρία σκυλιά της οικογένειας βρέθηκαν νεκρά στην ιδιοκτησία του- τα δύο είχαν δηλητηριαστεί.

«Με σημάδεψε με το τουφέκι του επειδή περπατούσα κοντά στο σπίτι του», λέει ένας άλλος γείτονας

Ένας άλλος γείτονας, ο Ντόναλντ Κόζεϊ, 61 ετών, δήλωσε ότι είχε καλή σχέση με τον Κουτς μέχρι τις αρχές του έτους, όταν η συμπεριφορά του φάνηκε να αλλάζει. Ο Κόζεϊ είπε ότι τα πράγματα κλιμακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν ο Κουτς φέρεται να τράβηξε μια καραμπίνα εναντίον του, επειδή περπατούσε κοντά στην ιδιοκτησία του.
«Πήγε πίσω στο σπίτι του, και βγήκε ξανά έξω και σημάδεψε με το τουφέκι του και είπε ‘Θα σε σκοτώσω’», είπε ο Causey.

Ο Κόζεϊ λέει ότι δεν επικοινώνησε με την αστυνομία, καθώς οι δύο τους είχαν τα πάει καλά στο παρελθόν, αλλά τώρα μετανιώνει που δεν το έκανε, δεδομένου του πυροβολισμού στον I-75. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο δράστης αντιμετωπίζει θέματα με την ψυχική του υγεία.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους, ο Κόζεϊ είπε ότι πήγε στο σπίτι του για να αποκλιμακώσει τα πράγματα, αλλά ο Κουτς βγήκε ξανά έξω με την καραμπίνα του.

«Τη σήκωσε στον ώμο του σαν να έκανε παρέλαση και έκανε περίπου 50 κύκλους γ’υρω από το σπίτι του», είπε ο Κόζεϊ. «…Άρχισε να βαδίζει σαν να μη μας είχε μιλήσει ποτέ ή κάτι τέτοιο».

Ήθελε να σκοτώσει πολύ κόσμο

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εξασφάλισε το CBS News, λίγα λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς στον I-75 το Σάββατο, η αστυνομία λέει ότι ο Κουτς έστειλε ένα γραπτό μήνυμα που έλεγε «Θα σκοτώσω πολλούς ανθρώπους. Τουλάχιστον θα προσπαθήσω» και ένα άλλο μήνυμα που έλεγε «Θα αυτοκτονήσω μετά». Η ένορκη βεβαίωση αναφέρει ότι η γυναίκα που έλαβε τα μηνύματα κάλεσε έναν αποστολέα για να τα καταγγείλει.

Ο Κουτς κατηγορείται με πέντε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίθεση πρώτου βαθμού για τους πυροβολισμούς, από τους οποίους τραυματίστηκαν πέντε άτομα.

Από το Σάββατο, οι ερευνητές χτενίζουν χιλιάδες στρέμματα αναζητώντας τον Couch σε μια δύσβατη περιοχή του νοτιοανατολικού Κεντάκι, μεταξύ άλλων μέσα και γύρω από το Daniel Boone National Forest.

Οι αρχές εξακολουθούν να μην έχουν εντοπίσει τον Κουτς. Η αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Κουτς αυξήθηκε σε 35.000 δολάρια την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Σχολικά είδη: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά της Πάτρας

Κακοκαιρία: Υποχωρεί η «Atena» και έρχεται νέα τύπου «Π», πόσο θα επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη ,ανδρόγυνο μαζί με το μωρό του παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα – Διασωληνώθηκαν οι γονείς

Πάτρα: Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, πώς την έπεισαν να τους δώσει 40.000 ευρώ!

Είχε συλληφθεί για σοβαρό επεισόδιο και στα Κατεχόμενα ο 36χρονος που μπούκαρε με το αυτοκίνητο στην Τουρκία