Μιχάλης Κατρίνης: «Έχουμε μία και μοναδική επιλογή στο ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη Παράταξη, μεγάλο κόμμα εξουσίας»

Η ομιλία του υποψηφίου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κατρίνη στο Ωδείο Αθηνών.

Κατρίνης

Στον κατάμεστο χώρο του Ωδείου Αθηνών και με τον κόσμο να φτάνει ακόμα και στο δρόμο, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης παρουσίασε την πρόταση του για την επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα, ενώ η μεγάλη συμμετοχή και η παρουσία των πολιτών επιβεβαίωσε τη δυναμική της υποψηφιότητάς του.

Μέσα σε θερμές και ενθουσιώδεις εκδηλώσεις από τους πολίτες, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

«Το δικό μας ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατικών πολιτών δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες, που φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους για να μη δυσαρεστήσει τους ισχυρούς, εντός και εκτός της χώρας.

Το δικό μας ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που θα πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας που θα είναι ικανό να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει».

Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να απαξιωθεί από λογικές που θεωρούν φυσιολογικό για το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε δεκανίκι για να παραμείνουν η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης στη θέση του Πρωθυπουργού.

«Οι πολίτες απομακρύνονται από το ΠΑΣΟΚ όταν δεν λέμε τίποτα για τα πραγματικά προβλήματα τους, όταν γινόμαστε ένα με το συντηρητικό πολτό που κυβερνά τη χώρα.

Δεν μπορούν να μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ όσοι ντρέπονταν να λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ, όσοι φλέρταραν με τον κ. Μητσοτάκη, όσοι είχαν βάλει το ΠΑΣΟΚ στην άκρη, όσοι αντιλαμβάνονταν και συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται το ΠΑΣΟΚ ως ένα μικρομεσαίο κόμμα», τόνισε.

Ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε συνασπισμό κομμάτων με συνιστώσες.

«Μιλάμε για ένα πραγματικό και μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με θέσεις και πολιτική φιλοσοφία ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό κάλεσμα που θα απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε ‘οπλαρχηγούς’ και ‘ομαδάρχες’ με διαδικασίες άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας τις οποίες θα σφραγίσουν οι πολίτες».

Όπως είπε «η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι.
Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό. Η Μεγάλη Παράταξη θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, περιλαμβάνει τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τις υποκλοπές, τις ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα».

Αναφερόμενος στη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές έθεσε το δίλημμα: «ή θα εκφράσουμε αυτή τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία ή θα φυτοζωούμε μεταξύ του 10 και του 15%, μέχρι να έρθει κάτι άλλο, γιατί η φύση απεχθάνεται το κενό».

Κατρίνης

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών για την εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ , τόνισε:
«Όσοι θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%, ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, ας μην ψηφίσουν εμένα. Έχουν επιλογή.
Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που δεν λέει και δεν θα λέει τίποτα για να μην ενοχλεί τους λίγους και τους ισχυρούς, ας μην ψηφίσουν εμένα. Έχουν επιλογές, αν θέλουν ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ.

Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία, ας μην ψηφίσουν εμένα. Υπάρχουν άλλοι για να υπηρετήσουν αυτή την επιλογή.

Εγώ θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης.

Θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν να είναι σε ένα κόμμα που εφαρμόζει πολιτικές που είναι και θυμίζουν ΠΑΣΟΚ, στα μάτια και την ψυχή των ανθρώπων που το στήριξαν και το πίστεψαν.

Θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες».

Έκανε λόγο για ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτών και μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών, με οργανώσεις που θα λειτουργούν σε επίπεδο δήμου και θα είναι ανοιχτές στην κοινωνία, σε στενή σύνδεση με την αυτοδιοίκηση, τις παραγωγικές τάξεις, τα κινήματα, τους νέους και τον κόσμο της εργασίας σε κάθε περιοχή.

Ένα ΠΑΣΟΚ που θα διαμορφώνει το πρόγραμμα του μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας με τους πολίτες να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν και να προτείνουν, με όργανα και θεσμούς που θα λειτουργούν και θα δεν θα έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα.
Μιλώντας για την επόμενη μέρα για τη χώρα, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «αν η εντολή του κατεστημένου είναι μια Ελλάδα στασιμότητας και παραίτησης, εμείς θέλουμε μια Ελλάδα κίνησης και αισιοδοξίας. Δεν θα συμβιβαστούμε με τις δυσκολίες και δεν παραιτηθούμε μπροστά τους».

Κατρίνης

Ταυτόχρονα παρουσίασε μια σειρά προγραμματικών προτάσεων ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται:

-Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, χωρίς κεφαλικούς φόρους και τεκμήρια.

-Η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών στις οποίες θα εκχωρηθούν οι εποπτικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες που σήμερα έχουν τα Υπουργεία. «Αυτό αφορά ανταγωνισμό, ακρίβεια, ακτοπλοϊα, ενέργεια, τράπεζες. Εκεί που σήμερα κάνουν πάρτι τα καρτέλ», τόνισε ο υπ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

-Αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών για να έχει τη δυνατότητα η Δικαιοσύνη μόνη της να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

-Εθνική και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που θα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
-Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς φραγμούς ασφαλιστικής ικανότητας ή οικονομικής δυνατότητας, που θα είναι η νέα δημοκρατική κατάκτηση του 2030.

-Νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην παραγωγή για να σταματήσει η Ελλάδα να είναι μια χώρα υπηρεσιών.

-Εθνικό Σχέδιο για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και στρατηγικό στόχο τη διατροφική επάρκεια της χώρας.

-Δημιουργία κρατικής εταιρείας για την παραγωγή πράσινης και καθαρής ενέργειας που θα οδηγήσει σε μείωση τιμών στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

«Δεν είμαι ο εκλεκτός συστημάτων, συμφερόντων και μηχανισμών. Δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ.
Το δικό μου μήνυμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες είναι ένα: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει μπροστά, να τολμήσει ένα μεγάλο άλμα, να γίνει αυτό που δεν θέλουν τα μεγάλα συμφέροντα: ο βασικός πυρήνας μιας Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Κατρίνης

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει στη καρδιά και στη ψυχή κάθε Έλληνα πολίτη.
Δικαιοσύνη, δουλειά, ελπίδα για όλους, δημιουργία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια.
Όλοι εσείς, όλοι εμείς, είμαστε η κάθε μία από αυτές τις λέξεις. Είμαστε ΠΑΣΟΚ», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Μιχάλης Κατρίνης μέσα σε θερμές εκδηλώσεις και χειροκροτήματα.

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ

Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να απαξιωθεί από λογικές ενός μικρομεσαίου κόμματος του 13 ή του 15%.
Από λογικές και πρακτικές που θεωρούν φυσιολογικό για το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε δεκανίκι για να παραμείνουν η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης στη θέση του Πρωθυπουργού.
Το ΠΑΣΟΚ απαξιώνεται και γίνεται μικρό όταν 3,5 εκατομμύρια πολίτες επιλέγουν την αποχή γιατί δεν έχουν τί να ψηφίσουν.
Οι πολίτες απομακρύνονται από το ΠΑΣΟΚ όταν δεν λέμε τίποτα για τα πραγματικά προβλήματα τους, όταν γινόμαστε ένα με το συντηρητικό πολτό που κυβερνά τη χώρα.
Δεν μπορούν να μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ όσοι ντρέπονταν να λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ, όσοι φλέρταραν με τον κ. Μητσοτάκη, όσοι είχαν βάλει το ΠΑΣΟΚ στην άκρη, όσοι αντιλαμβάνονταν και συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται το ΠΑΣΟΚ ως ένα μικρομεσαίο κόμμα.

Η Μεγάλη Παράταξη

Το δικό μας ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατικών πολιτών δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες, που φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους για να μη δυσαρεστήσει τους ισχυρούς, εντός και εκτός της χώρας.
Το δικό μας ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που θα πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, ενός κόμματος εξουσίας που θα είναι ικανό να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει.
Το καθολικό αίτημα των πολιτών για μια Μεγάλη Παράταξη ενοχλεί και μαζί ενοχλώ και εγώ.
Για αυτό και έχουν επιστρατευτεί μηχανισμοί χειραγώγησης, δημοσκοπήσεις που και οι ίδιοι αποδέχονται ότι γίνονται πάνω σε ένα αδιευκρίνιστο δείγμα.
Ηχηρή απάντηση στους μηχανισμούς χειραγώγησης ήταν οι 14.000 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας μου.

Κατρίνης

Πως θα δημιουργηθεί η Μεγάλη Παράταξη

Η Μεγάλη Παράταξη θα προκύψει με πρωτοβουλίες από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αυτήν που θα πιστεύει στη Μεγάλη Παράταξη.
Δεν μιλάμε για συνασπισμό κομμάτων με συνιστώσες.
Μιλάμε για ένα πραγματικό και μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με θέσεις και πολιτική φιλοσοφία ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό κάλεσμα που θα απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε ‘’οπλαρχηγούς’’ και ‘’ομαδάρχες’’ με διαδικασίες άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας.
Όσοι συναρτούν αυτή την πρωτοβουλία με την προσωπική τους επιβίωση ή την εντάσσουν σε τακτικισμούς, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, δεν αντιλαμβάνονται ότι η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία, η κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, τους έχει ξεπεράσει.
‘Η θα εκφράσουμε αυτή τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία ή θα φυτοζωούμε μεταξύ του 10 και του 15%, μέχρι να έρθει κάτι άλλο, γιατί η φύση απεχθάνεται το κενό.

Ποιοι φοβούνται τη Μεγάλη Παράταξη

Την φοβούνται τα κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα που τους βολεύει αυτό το παρακμιακό πολιτικό σκηνικό.
Την φοβούνται όσοι θέλουν να κρατήσουν την κομματική εξουσία, κλεισμένοι στο μικρόκοσμο ενός κόμματος καταγραφής.
Την φοβούνται αυτοί που θέλουν μικρομεσαία κόμματα, βολικά για να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.
Η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει για αυτούς που θέλουν να μοιράζονται οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί πόροι σε 5 οικογένειες, στους λίγους και στους ισχυρούς.
Δεν θα γίνει για αυτούς που θεωρούν ότι κυβέρνηση σημαίνει να χειραγωγείς τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, να κάνεις ό,τι θέλεις και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανένα.

Για ποιους θα δημιουργηθεί η Μεγάλη Παράταξη

Η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι.
Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό. Η Μεγάλη Παράταξη θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, περιλαμβάνει τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τις υποκλοπές, τις ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα.
Η Μεγάλη Παράταξη :
-Θα γίνει για τους μη προνομιούχους του 2024, για αυτούς που η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπρώχνει στο περιθώριο.
-Θα γίνει για την ξεχασμένη ελληνική επαρχία, για να μην περιμένει τα ‘’ψίχουλα’’ που της αφήνει κατά καιρούς το Αθηνοκεντρικό Κράτος.
-Θα γίνει για να αλλάξει το αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, για να μπουν κανόνες σε τράπεζες και funds, για να σταματήσει ο αφελληνισμός της οικονομίας μας και η μεταφορά πλούτου σε ξένα χέρια.
-Θα γίνει για να δουν στην πράξη οι πολίτες ένα νέο δημόσιο σύστημα υγείας, με καθολικές, ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες για όλους.
-Θα γίνει για να μπει ένα τέλος στα καρτέλ που λεηλατούν τη χώρα και το εισόδημα των πολιτών,

Για ποιους έχει κόστος η Ρήξη με το χθες και το μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ

Η Ρήξη με το χθες και με το μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ έχει κόστος για αυτούς που έχουν βολευτεί από το σημερινό σκηνικό, που βλέπουν το ΠΑΣΟΚ – στην καλύτερη περίπτωση – είτε ως ένα μικρομεσαίο κόμμα στο οποίο θα διατηρήσουν την κομματική εξουσία, είτε ως κυβερνητικό εταίρο προκειμένου να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης και να μην αλλάξει τίποτα.
Για αυτό δεν τους αρέσει η πρόταση μου για Μεγάλη Παράταξη, που θα προέλθει από πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, μια παράταξη που θα κυβερνήσει αυτοδύναμα, ανυποχώρητα, που θα γίνει ο φορέας μιας Νέας Αλλαγής.

Το διακύβευμα. Γιατί ψηφίζουμε στις 6 Οκτωβρίου

Όσοι θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%, ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, ας μην ψηφίσουν εμένα. Έχουν επιλογή.
Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που δεν λέει και δεν θα λέει τίποτα για να μην ενοχλεί τους λίγους και τους ισχυρούς, ας μην ψηφίσουν εμένα. Έχουν επιλογές, αν θέλουν ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ.
Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία, ας μην ψηφίσουν εμένα. Υπάρχουν άλλοι για να υπηρετήσουν αυτή την επιλογή.
Εγώ θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης.
Εγώ θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν να είναι σε ένα κόμμα που εφαρμόζει πολιτικές που είναι και θυμίζουν ΠΑΣΟΚ, στα μάτια και την ψυχή των ανθρώπων που το στήριξαν και το πίστεψαν.
Εγώ θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες.
Στις 6 Οκτωβρίου είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ. Οφείλουμε να υπερβούμε συμβατικές προσεγγίσεις και συναισθηματικές δεσμεύσεις που μας κρατούν πίσω, που μας οδηγούν να αποδεχθούμε το μικρό και εύκολο για να αποφύγουμε τη δοκιμασία του μεγάλου και δύσκολου.
Ποτέ, όμως, το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν για τα εύκολα. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα!

Ποιο πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας

Πιστεύω στο ΠΑΣΟΚ των ανοιχτών και μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών. Μέσα στη Βουλή, στην κοινωνία, στην αυτοδιοίκηση, στους χώρους δουλειάς, στη ξεχασμένη ελληνική ύπαιθρο.
Πιστεύω σε ένα ανοιχτό ΠΑΣΟΚ με οργανώσεις που θα λειτουργούν σε επίπεδο δήμου και θα είναι ανοιχτές στην κοινωνία , σε στενή σύνδεση με την αυτοδιοίκηση, τις παραγωγικές τάξεις, τα κινήματα, τους νέους και τον κόσμο της εργασίας σε κάθε περιοχή.
Ένα ΠΑΣΟΚ που θα αξιοποιήσει πολιτικά και στελεχιακά και όχι μόνο εσωκομματικά τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες μας.
Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα παράγει πολιτική και θα επιδιώκει το διάλογο και τη συλλογική λειτουργία και όχι την επίπλαστη ομοφωνία που καταρρέει με αφορμή ένα νομοσχέδιο.
Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα διαμορφώνει το πρόγραμμα του μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας με τους πολίτες να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν και να προτείνουν.
Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ με όργανα και θεσμούς που θα λειτουργούν, θα έχουν ρόλο και θα δεν θα έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα.
Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ που η ηγεσία του σέβεται τα μέλη και τους φίλους, δε φοβάται τις διαδικασίες, το διάλογο, τη διαφορετική άποψη, τις ψηφοφορίες για συλλογικές αποφάσεις.

Η επόμενη μέρα για τη χώρα μέσα από τολμηρές και καθαρές προγραμματικές προτάσεις

Αν η εντολή του κατεστημένου είναι μια Ελλάδα στασιμότητας και παραίτησης, εμείς θέλουμε μια Ελλάδα κίνησης και αισιοδοξίας. Δεν θα συμβιβαστούμε με τις δυσκολίες και δεν παραιτηθούμε μπροστά τους.
Μεγάλη Παράταξη σημαίνει κυβερνητική πρόταση που θα δώσει ελπίδα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Σημαίνει μεγάλες αλλαγές, μεγάλες ανατροπές, μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις.
Με νέες προτάσεις που ανοίγουν δρόμους, ειδικά στη νέα γενιά, που εκφράζουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και εγγυώνται την κυβερνητική αλλαγή.

-Δίκαιο φορολογικό σύστημα, χωρίς κεφαλικούς φόρους και τεκμήρια για να δικαιολογηθεί η αδυναμία περιορισμού της φοροδιαφυγής και το κλείσιμο της μαύρης τρύπας στα έσοδα από φοροελαφρύνσεις που δίνονται σε υψηλά εισοδήματα.

-Ενίσχυση του εποπτικού πλαισίου των ανεξάρτητων αρχών στις οποίες θα εκχωρηθούν οι εποπτικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες που σήμερα έχουν τα Υπουργεία. Αυτό αφορά ανταγωνισμό, ακρίβεια, ακτοπλοΐα, ενέργεια, τράπεζες. Εκεί που σήμερα κάνουν πάρτι τα καρτέλ.
-Αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών για να έχει τη δυνατότητα η Δικαιοσύνη μόνη της να ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

-Εθνική και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που θα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με την Ελλάδα να έχει φωνή στην Ευρώπη και όχι μόνο. Με την Ελλάδα να μην δέχεται υποδείξεις, ταπεινώσεις, να μη σιωπά .

-Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς φραγμούς ασφαλιστικής ικανότητας ή οικονομικής δυνατότητας. Αυτή πρέπει να είναι η νέα δημοκρατική κατάκτηση του 2030.

-Νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, με το ξαναζωντάνεμα της ξεχασμένης ελληνικής επαρχίας. Με κατεύθυνση των πόρων σε παραγωγικές επενδύσεις και όχι στους καλούς μόνο πελάτες των τραπεζών. Με ένα νησιωτικό και ορεινό ταμείο συνδεδεμένα με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και Ευρωπαϊκούς πόρους.

-Εθνικό Σχέδιο για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και στρατηγικό στόχο τη διατροφική επάρκεια της χώρας .

-Προτεραιότητα σε μια ολοκληρωμένη πολιτική για το δημογραφικό που θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης και φορολογικές ελαφρύνσεις για την απόκτηση παιδιών σε γονείς ηλικίας έως 30 ετών, αλλά και άμεσες λύσεις στο στεγαστικό, με εφαρμοσμένες πολιτικές για την κοινωνική κατοικία και πιο ευέλικτα δάνεια σε νέα ζευγάρια, χωρίς τα σημερινά ασφυκτικά κριτήρια που αποκλείουν 9 στους 10.

-Νέος αναπτυξιακός νόμος που θα στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και αλλάζουν το παραγωγικό πρότυπο για να σταματήσει η Ελλάδα να είναι χώρα υπηρεσιών και κατανάλωσης.

-Δημιουργία μιας κρατικής εταιρείας για την παραγωγή πράσινης και καθαρής ενέργειας που θα οδηγήσει σε μείωση τιμών στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

-Νέο, τολμηρό και βιώσιμο πλαίσιο ρυθμίσεων για το ιδιωτικό χρέος των πολιτών που έχει υπερβεί τα 270 δις ευρώ.
-Επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

-Πραγματική και ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Παιδεία, ξεκινώντας από ένα νέο και σύγχρονο δημοτικό σχολείο, για το οποίο κανείς δεν μιλάει.

-Επένδυση στον πραγματικό πολιτισμό της χώρας και στην αισθητική. Να αναδειχθεί η αξία του ωραίου, απέναντι στην ασχήμια που με χιλιάδες τρόπους διεκδικεί να επιβάλλει το μέτρο και τη μετριότητά της.

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

Δεν είμαι ο εκλεκτός συστημάτων, συμφερόντων και μηχανισμών. Δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ.
Κάποιοι συγκρούονται στα λόγια με τη διαπλοκή. Η αυτονομία της πολιτικής, όμως, προϋποθέτει σαφή και ξεκάθαρη σύγκρουση στην πράξη.
Κάποιοι μιλούν για μια Ισχυρή Ελλάδα, γενικώς και αορίστως. Θα πρέπει να γνωρίζουν, όμως, ότι η Ισχυρή Ελλάδα είναι αυτή που δεν κάνει εκπτώσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ξένου παράγοντα.
Κάποιοι μιλούν, πάλι γενικώς και αορίστως, για το μεταρρυθμιστικό κέντρο. Μάλιστα μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν εντάξει και τον κ. Μητσοτάκη στο μεταρρυθμιστικό κέντρο.
Έχουν καμία σχέση με την πολιτική παράδοση και τις κεντρώες αξίες οι υποκλοπές, η συγκάλυψη εγκλημάτων όπως στα Τέμπη, το επιτελικό παρακράτος, η καρτελοποίηση της οικονομίας, η απεμπόληση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;
Το δικό μου μήνυμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες είναι ένα:
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει μπροστά, να τολμήσει ένα μεγάλο άλμα, να γίνει αυτό που δεν θέλουν τα μεγάλα συμφέροντα : ο βασικός πυρήνας μιας Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει στη καρδιά και στη ψυχή κάθε Έλληνα πολίτη.
Δικαιοσύνη, δουλειά, ελπίδα για όλους, δημιουργία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια.
Όλοι εσείς , όλοι εμείς, είμαστε η κάθε μία από αυτές τις λέξεις.
Είμαστε ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΥ: Απογευματινά χειρουργεία, μισθοί, εφημερίες, τι αλλάζει

Σχολεία: Μέχρι και τριήμερη αποβολή για κινητό στην τάξη – Νέοι κανόνες και για τις απουσίες

Οι τρυφερές φωτογραφίες της Κατερίνας Στικούδη από τη βάπτιση του γιου της

Τσάπαλος για ακίνητα: Τριπλή ανάσα για τους Αθηναίους

Επίδομα παιδιού – Α21: Κλείνει η πλατφόρμα, πότε θα γίνουν οι πληρωμές