Πάτρα: Νέα εμπλοκή στο «Εργοστάσιο Τέχνης»

Ο διαγωνισμός έγινε, αναδείχθηκε εργολάβος, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά.

Πάτρα

Σε περιπέτειες έχει μπει ο Δήμος Πατρέων για το θέμα της αποζημίωσης του εργολάβου, που αποχώρησε νόμιμα από την εργολαβία ανακαίνισης του Εργοστασίου Τέχνης. Η μεγάλη υποδομή πολιτισμού της πόλης έχει αχρηστευθεί από τον σεισμό του 2008. Ο Δήμος είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης του χώρου, ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί.

Ο διαγωνισμός έγινε, αναδείχθηκε εργολάβος, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά.

Προ μηνών, η Δημοτική Επιτροπή Πατρέων πήρε απόφαση για οριστική παραλαβή του έργου, αλλά και για την αποζημίωση του εργολάβου. Αρχικά υπήρχε πρόταση για να αποζημιωθεί ο εργολάβος με 38.000€, αλλά η εισήγηση αποσύρθηκε και η νέα εισήγηση πρότεινε αποζημίωση 5.832,97€!

Στη συνέχεια ο εργολάβος προσέφυγε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου τελικά δικαιώθηκε αφού η ένσταση που κατέθεσε για να μην αποζημιωθεί με το ποσό που όρισε η δημοτική επιτροπή έγινε μερικώς δεκτή. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι κρίθηκε πως δεν ήταν πλήρως αιτιολογημένη η απόρριψη της πρότασης του ύψους αποζημίωσης.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο ανέφερε σε επιστολές της πως «η διάλυση προήλθε από αποκλειστική υπαιτιότητα του Δήμου», ενώ υποστήριζε πως ο Δήμος δεν ανταποκρινόταν άμεσα σε ζητήματα επί του έργου.

Για την ώρα πάντως, δεν υπάρχουν άλλες εξελίξεις σχετικά με την πορεία του έργου, με την πόλη να αναμένεται να στερηθεί για αρκετά χρόνια ακόμα τον πολυχώρο πολιτισμού που έχει μεγάλη ανάγκη.

Διαβάστε επίσης:

Καθηγητές με… αδιάβροχα και ομπρέλες, σε αίθουσες που στάζουν στο 3ο Δημοτικό Πάτρας! Στο φως από την «Π» έγγραφα του σχολείου προς τον Δήμο ΦΩΤΟ

Τροχαίο Πατρών – Κορίνθου: Τι προηγήθηκε της θανατηφόρας πρόσκρουσης με δυο νεκρούς ΦΩΤΟ

Καύσιμα: «Ανάσα» για τους οδηγούς η πτώση σε προ κρίσης επίπεδα, οι τιμές της βενζίνης στην Πάτρα

Παράσυρση Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 46χρονο οδηγό, τι είπε στον ανακριτή για το αλκοόλ

Απόστολος Λύτρας: Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους