Αχαΐα: Τι «έδειξαν» οι πρώτοι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία

Στην «Πελοπόννησο» τα στοιχεία από τους ελέγχους σχολικών λεωφορείων σε Πάτρα και Αχαΐα. Στο μικροσκόπιο της Τροχαίας η ασφαλής μεταφορά μαθητών.

έλεγχοι

Το πρώτο κουδούνι για φέτος χτύπησε και, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, άρχισαν και οι αστυνομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία.

Ελαστικά, ζώνες ασφαλείας και ό,τι άλλο προβλέπεται από τη κείμενη νομοθεσία για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των συνεργείων της Τροχαίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, που διενεργούν καθημερινούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία και μισθωμένα μέσα που έχουν αναλάβει το μεταφορικό έργο.

Την Τετάρτη, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, από στελέχη της Τροχαίας πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ που έχει στη διάθεσή της η «Πελοπόννησος», συνολικά 24 έλεγχοι στoν Νομό, εκ των οποίων 13 στην πόλη των Πατρών, κατά τους ο οποίους διαπιστώθηκε πλήρης συμμόρφωση από οδηγούς και ιδιοκτήτες, αφού δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση.

Ελεγχοι της Τροχαίας Πατρών σε σχολικά λεωφορεία

Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, σε άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την «εξόρμηση» της 11ης Σεπτεμβρίου, συνολικά ελέγχθηκαν 1.621 σχολικά και βεβαιώθηκαν 214 παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα. Συγκεκριμένα, 76 κλήσεις κόπηκαν για ταχογράφο, 57 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 24 για μη τήρηση ωραρίου εργασίας,11 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 9 για έλλειψη πυροσβεστήρα, τέσσερις για έλλειψη φαρμακείου, τρεις για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, τρεις για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου, 2 για στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης, μία για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, μία για φθαρμένα ελαστικά και 23 για λοιπές παραβάσεις.