Λόρα Λούμερ: Ποια είναι η συνωμοσιολόγος που ταξιδεύει στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ

Συμμετείχε με τον Τραμπ στις εκδηλώσεις μνήμης την Τετάρτη, προκαλώντας την οργή ορισμένων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Λόρα Λούμερ

Η παρουσία της ακροδεξιάς συνωμοσιολόγου Λόρα Λούμερ δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του τις τελευταίες ημέρες έχει εγείρει ερωτήματα, μεταξύ άλλων και από ορισμένους Ρεπουμπλικανούς, σχετικά με την επιρροή που μπορεί να έχει πάνω του.

Η Λόρα Λούμερ είναι γνωστή για την αντιμουσουλμανική ρητορική της και τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης της άποψης ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν «εσωτερική δουλειά» που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Συμμετείχε με τον Τραμπ στις εκδηλώσεις μνήμης την Τετάρτη, προκαλώντας την οργή ορισμένων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Και μάλιστα την Τρίτη, η 31χρονη ταξίδεψε στη Φιλαδέλφεια με το αεροπλάνο του Τραμπ για το προεδρικό ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις.

Ίσως η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή αυτής της τηλεμαχίας ήταν όταν ο Τραμπ επανέλαβε έναν ισχυρισμό ότι παράνομοι μετανάστες από την Αϊτή έτρωγαν κατοικίδια ζώα σε μια μικρή πόλη του Οχάιο. «Τρώνε τα κατοικίδια των ανθρώπων που ζουν εκεί», είπε. Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν αργότερα στο BBC Verify ότι δεν υπήρξαν «αξιόπιστες αναφορές» ότι κάτι τέτοιο έχει πράγματι συμβεί.

 

Ο Τραμπ δήλωσε ότι επαναλάμβανε ισχυρισμούς που είχε ακούσει στην τηλεόραση, αλλά η θεωρία προβλήθηκε από την Λούμερ μόλις μία ημέρα πριν από το ντιμπέιτ.

Ο Ντένις Λένοξ, ένας Ρεπουμπλικανός σύμβουλος, άσκησε έντονη κριτική για την παρουσία της στο debate σχολιάζοντας: «Αυτό συμβαίνει όταν το φτιάχνεις, ζεις στη φούσκα του Fox News-X και βασίζεσαι στον Matt Gaetz, πόσο μάλλον στη Λόρα Λούμερ», είπε.

Η ίδια η Λόρα Λούμερ σχολίασε στο Χ ότι λειτουργεί «ανεξάρτητα» για να βοηθήσει τον Τραμπ, τον οποίο ανέφερε ως «πραγματικά την τελευταία ελπίδα του έθνους μας».

«Στους πολλούς δημοσιογράφους που με καλούν και μου ζητούν με εμμονή να τους μιλήσω σήμερα, η απάντηση είναι όχι», τόνισε. «Είμαι πολύ απασχολημένη με τις ιστορίες και τις έρευνές μου και δεν έχω χρόνο να διασκεδάσω τις θεωρίες συνωμοσίας σας» έγραψε.

 

Ποια είναι η Λόρα Λούμερ

Γεννημένη στην Αριζόνα το 1993, η αυτοαποκαλούμενη ερευνήτρια δημοσιογράφος και ακτιβίστρια έχει εργαστεί και ως σχολιάστρια για οργανισμούς όπως το Project Veritas και το Infowars του Alex Jones.

Το 2020 κατέβηκε -με την υποστήριξη του Τραμπ- ως υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στη Φλόριντα, αλλά έχασε από τη Δημοκρατική Λόις Φράνκελ.

Προσπάθησε ξανά δύο χρόνια αργότερα, όταν έβαλε ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για να εκθρονίσει τον αντιπρόσωπο Ντάνιελ Γουέμπστερ σε προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών σε διαφορετική περιφέρεια της Φλόριντα.

Τώρα, είναι γνωστή για την ηχηρή υποστήριξή της στον Τραμπ και για την προώθηση μιας μακράς σειράς θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι η Καμάλα Χάρις δεν είναι μαύρη και ότι ο γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος έστελνε κρυφά μηνύματα με τα οποία ζητούσε τη δολοφονία του Τραμπ.

Οι αναρτήσεις αυτές οδήγησαν στην απαγόρευση της συμμετοχής της σε διάφορες πλατφόρμες, όπως το Facebook, το Instagram και ακόμη, σύμφωνα με την ίδια, η Uber και η Lyft, επειδή έκανε προσβλητικά σχόλια για τους μουσουλμάνους οδηγούς. Κάποτε περιέγραψε τον εαυτό της ως «περήφανη ισλαμοφοβική».

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης:

 

Δημοσκόπηση DATA C για το pelop.gr: Ανατροπές στα κόμματα – 1.143 ψηφοφόροι για Σακελλαροπούλου, Ουκρανία και ακρίβεια

Έγκλημα ο θάνατος του 46χρονου στη Νέα Σμύρνη – Μαχαιριά στην κοιλιά

Ανδρομάχη: Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Γιώργος Λιβάνης μετά τη γέννηση του γιου τους

ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου