Διπλή επιτυχία στο Πανελλήνιο ιστιοπλοΐας Formoyla Kite-Πρωταθλητές οι Μαραμενίδης-Κρότση

Μαραμενίδης

Διπλή επιτυχία για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Formoyla Kite το οποίο έριξε σήμερα αυλαία και εκτός από την οργανωτική επιτυχία, είχαμε και την διπλή διάκριση, καθώς στέφτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στέφθηκαν οι αθλητές του «Ιάσονα» Κάμερον-Αλέξανδρος Μαραμενίδης και Αργυρώ Κρότση. Ο Κάμερον ερχόμενος από την Ολυμπιάδα ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στους άνδρες, κερδίζοντας όλες τις κούρσες. Στις γυναίκες δόθηκε σκληρή μάχη μεταξύ της αθλήτριας του ΑΟ Αθηνών Αιμιλία Κωστή και της 15χρονης αθλήτριας του “Ιάσονα” Αργυρώ Κρότση η οποία και επικράτησε.

Για τη Formula Kite ανδρών στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Κατοίκων Βουλιαγμένης, Βασίλης Λιβάς και τρίτος ο νέος στην ηλικία αλλά πολύ έμπειρος αθλητής  του ΑΟ Αθηνών, Πέτρος Κονταρίνης. Στις γυναίκες Formula Kite στη στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε τους αγώνες η επίσης αθλήτρια του Ιάσονα Βικτωρία Κανελλοπούλου.

Στην κατηγορία KiteFoil Ανδρών την ελεύθερη κατηγορία με Foil, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα για την πρώτη θέση, αφού ο αθλητής του ΑΟ Αθηνών Γιώργος Αργυριάδης δεν άφησε κανένα περιθώριο, με τον αθλητή του Ιάσονα, Κώστα Δανιηλίδη να τερματίζει δεύτερος τους αγώνες.

Οι αγώνες έκλεισαν με τρεις κούρσες επίδειξης Twin Tip race, με τους αθλητές να χαλαρώνουν και να κάνουν διαγωνισμός ταχύτητας με σανίδες Twin Tip. Νικητής στους άνδρες ήταν ο Κάμερον Μαρμενίδης με τον Πέτρο Κονταρίνη να ακολουθεί και τον Γιώργο Αργυριάδη να κλείνει την τριάδα. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Παρασκευή Κογκόλη, ακολούθησε η Βικτωρία Κανελλοπούλου και την τριάδα συμπλήρωσε Μαρία Τσιφρήκα.

Στις απονομές βρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, εκπροσωπώντας την ΕΙΟ ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Κώστας Καλογερόπουλος, ο κοινοτάρχης Δρεπάνου Ν. Σταυρόπουλος και ως εκπρόσωπος του ΠΝ ο φαροφύλακας Κ. Φιλιππόπουλος. Την απονομή του επαμειβόμενου βραβείου αφιερωμένου στον αδικοχαμένο αθλητή kiteboarding Λυκούργο Νεοφώτιστο, για τον μικρότερο αθλητή του αγώνα, παρέδωσε στον 14χρονο αθλητή του “Ιάσονα” Απόλλωνα Καραβαγγέλη ο πρόεδρος του Συλλόγου Αετοσανίδας Δρεπάνου Κ. Μπέλεχας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξήχθη από την ιστιοπλοϊκό όμιλο της Πάτρας “Ιάσονα” μετά την ανάθεση της ΕΙΟ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα ήταν η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η οποία μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2022 για άλλη μια φορά ενισχύει το ναυταθλητισμό στη θάλασσα που έχει ως φόντο την ίδια τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».

Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν χορηγικά η εταιρεία εξοπλισμού αγωνιστικής ιστιοπλοΐας One Design Specialists, o Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) και η εταιρεία εκτυπώσεων ΚΑΤΡΙΒΕΣΗ ΕΕ. Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή των κοινοτήτων Δρεπάνου και Αραχωβίτικων. Τέλος, δίπλα στην οργάνωση ήταν ο σύλλογος Αετοσανίδας Cape Drepano και οι μόνιμοι χορηγοί του ομίλου μας ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΑΝΣ, AMFITRITI SAIL και ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ MARINE. Την ασφάλεια του αγώνα εγγυήθηκαν οι ναυαγοσώστες τη PATRAS LIFEGUARDS, που στήριξαν τον αγώνα με την παροχή φουσκωτού ναυαγοσωστικού σκάφους με πλήρωμα και επιπλέον παροχή πρώτων βοηθειών στη στεριά.