Πάτρα: Τι υποστηρίζει στην «Π» ο δικηγόρος 12χρονου που συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου

Στο νοσοκομείο 14χρονος και 12χρονος μετά από καβγά στην Πάτρα. Ακολούθησαν μηνύσεις και συλλήψεις.

συνελήφθη

Στην ανακοίνωση πως συνελήφθη ο 12χρονος στην Πάτρα, που έγινε γνωστός πανελληνίως ως μποξέρ, προχώρησε η Αστυνομία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς χτύπησε 14χρονο με γροθιές στο κεφάλι και κλωτσιές στα πόδια, ενώ τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει σε μαντρότοιχο, να υποστεί εκδορά στην λεκάνη και να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών.

Οι γονείς του φερόμενου ως δράστη συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας του ενώ υπέβαλλαν μήνυση στον 14χρονο και τους γονείς του για σωματικές βλάβες και παραμέληση εποπτείας του.

Ο συνήγορος της οικογένειας του 12χρονου Μαρίνος Σκανδαμης, δήλωσε στην «Πελοπόννησο»: «Ο 12χρονος τραυματίστηκε από τον 14χρονο και μεταφέρω εύλογες απορίες της οικογένειάς του για την διαχείριση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ και τον Τύπο.

1) Φέρει σοβαρό τραύμα (κάταγμα) στο χέρι (μεταξύ άλλων) από επίθεση, κάτι που αποσιωπήθηκε από το αστυνομικό δελτίο και την διακίνηση της είδησης στον Τύπο.

2) Οι γονείς του 14χρονου έσπευσαν σε μήνυση για τον τραυματισμό του και άμεσα οι γονείς του 12χονου, μόλις ειδοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ για την υποβολή της προσήλθαν οικειοθελώς στο ΑΤ με το τραυματισμένο παιδί τους (μόλις είχε βγει από το Καραμανδάνειο), δηλαδή αυτοβούλως στην αυτόφωρη διαδικασία.

3) Οταν οι γονείς του 12χρονου υπέβαλαν μήνυση, κατά περίεργο τρόπο η αυτόφωρη διαδικασία δεν εφαρμόστηκε κατά της οικογένειας του 14χρονου, από την ΕΛΑΣ, αφήνοντας να παρέλθει η επόμενη μέρα χωρίς να προσαγάγει τους γονείς του.

4) Οι υποθέσεις με ανηλίκους θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα με τρόπο προστατευτικό. Είναι αδιανόητο, παιδί με γύψο στο χέρι να καλείται στο ΑΤ, όπως συνέβη με τον 12χρονο, όταν εξήλθε από το Νοσοκομείο.

Κατά τα λοιπά, η δικαιοσύνη την οποία η οικογένεια του 12χρονου εμπιστεύεται απολύτως, είναι η μόνη αρμόδια να διαχειριστεί την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις.