Αποκαλύφθηκε η κρυφή αντζέντα του δημάρχου που λέγαμε προεκλογικά

Ο Χρήστος Γούτος είναι επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Αιγιάλειας.

Η νέα αύξηση δημοτικών τελών, που επιβάλλει η δημοτική αρχή Αιγιάλειας, εντάσσεται στην πολιτική φοροεπιδρομής την οποία, από την αρχή, είχε στα σχέδιά του ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Αύξηση 47%, στις αρχές του 2024, νέα αύξηση 27% τώρα. Δύο αυξήσεις μέσα στη νέα θητεία και σε λιγότερο από 1 χρόνο!
Αποδεικνύεται, περίτρανα πια, η ύπαρξη της κρυφής ατζέντας του κ. Καλογερόπουλου και των συνεργατών του.

Δυστυχώς, επαληθεύονται όλα όσα λέγαμε προεκλογικά.

Η δημοτική αρχή, εκτός από στείρα σε πρόγραμμα για ανάπτυξη του τόπου και ευημερία, έχει κάτι ακόμα χειρότερο: Διακατέχεται από μια παλαιομοδίτικη κουλτούρα πολιτικαντισμού του χθες και αδιαφορεί για τα συμφέροντα των πολιτών και τις ανάγκες τους σήμερα, αλλά και αύριο.

Με αφορμή την πρώτη επιβολή αυξήσεων, τον Ιανουάριο, είχα δηλώσει ότι «οι μάσκες έπεσαν» και ότι «τώρα είναι η ώρα του Ταμείου, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα». Σήμερα, θα υπογραμμίσω τη θρασύτητα, με την οποία η δημοτική αρχή, σε εποχές ζοφερές, δεν διστάζει να συμβάλει στην περαιτέρω εξουθένωση των πολιτών.

Οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν και να θυμούνται κάθε φορά, που λαμβάνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, ότι το πόσο «φουσκωμένος» δεν οφείλεται μόνο στην τιμή του ρεύματος, αλλά και στη φοροεπιδρομή Καλογερόπουλου. Οφείλεται στο νέο «χαράτσι», που επιβάλλει ο ίδιος, αδιαφορώντας, πλήρως, για το ότι προκαλεί μεγαλύτερα αδιέξοδα σε αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και σε όλους τους δημότες, σε μια περίοδο τρομερών οικονομικών δυσκολιών, που αγωνίζονται να σταθούν «όρθιοι».

Καλώ τον κ. Καλογερόπουλο να αναθεωρήσει τη στάση του. Τον καλώ, ο Δήμος να πάψει να λειτουργεί εχθρικά απέναντι στους δημότες του, αλλά να λειτουργεί ως συμπαραστάτης και υποστηρικτής τους.

Οι δημότες δικαιούνται έναν Δήμο, που θα φέρνει την πρόοδο και θα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης, όχι «τιμωρό» και «εκδικητή».

Θέτω τον κ. Καλογερόπουλο προ της θεσμικής του ευθύνης.

Με την τακτική του θα βάλει την προσωπική του σφραγίδα στον ακόμα μεγαλύτερο μαρασμό της Αιγιάλειας. Στην οπισθοδρόμηση και την υποβάθμισή της.

Η Αιγιάλεια, οι Αιγιαλείς, αξίζουν καλύτερα.