Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές βροχές,«Διέλευση της διαταραχής και από την Αττική»

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

ΕΜΥ

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, με τον Θοδωρή Κολυδά να σημειώνει ότι η διαταραχή θα κάνει σύντομο πέρασμα και από την Αττική.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, σημείωσε τα εξής:

«Σύντομη θα είναι η διέλευση της διαταραχής και από την Αττική, επηρεάζοντας κυρίως τα Δυτικά και Νότια του Νομού, όπως διακρίνεται από το nowcasting της @meteoblue για το επόμενο δίωρο.

Mε βάση το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα μέχρι το απόγευμα με βελτίωση αργότερα».

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Τετάρτη (18-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

Επίσης, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτηση στο Facebook για τον καιρό, σημείωσε:

«Λίγη προσοχή σήμερα μέχρι τις 20.00, για αρκετές βροχές σε σύντομο χρόνο, σε Λάρισα, Μαγνησία, Πιερία, Χαλκιδική (πρώτο πόδι), Σποράδες, Β.Εύβοια».

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Πέμπτη 19/09

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη όπου κατά περιόδους θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 20/09

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα δυτικά, κυρίως ορεινά, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά τους 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 21/09

Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, (πλην της Θράκης) καθώς και στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 22/09

Αρχικά λίγες νεφώσεις στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά, (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης).

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 23/09

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ξεμένει στη μέση η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Χωρίς χρηματοδότηση η ανάπλαση… τα «βροντάει» ο εργολάβος

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες – Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Απόστολος Λύτρας για Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Αηδίες ότι της έριξα 30 μπουνιές», τι απαντάει η ίδια ΒΙΝΤΕΟ

Επιμελητήριο Αχαΐας: «Πραξικόπημα» κατά της υποψηφιότητας Θ. Λουλούδη – Η ανήθικη τροπολογία και το «καθεστώς»

Υπό διερεύνηση 140 άτομα για απάτη εικονικών συναλλαγών 150 εκατ. ευρώ – Στο κάδρο παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας