Άρης Σπηλιωτόπουλος στον PFM για Κασσελάκη και Δούκα: «Νικητής» ο ένας, «ηθικό θέμα» ο άλλος

Ο πρώην Υπουργός και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος μίλησε στον Peloponnisos FM 104,1.

Κασσελάκη

Ξεκάθαρα υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, αιχμηρός απέναντι στην υποψηφιότητα Δούκα στο ΠΑΣΟΚ και ακόμη πιο λάβρος προς τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο πατρινός επικοινωνιολόγος και πρώην υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα στον Peloponnisos FM 104,1 και την εκπομπή «Μαζί στον αέρα… καλημέρα!»

– Τι συμβουλεύετε όλο αυτό το διάστημα τον Στέφανο Κασσελάκη με τον οποίον συνδέεστε με φιλία και συνεργασία;
«Δεν είναι θέμα συμβουλής. Είναι θέμα καταγραφής των δεδομένων. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν τρεις διαφορετικές μετρήσεις. Οι ποιοτικοί δείκτες αποτυπώνουν τη βούληση τόσο του συνόλου των ψηφοφόρων, όσο και της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης προσλαμβάνεται ως αυτός που θα έπρεπε να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη πλειοψηφία – πάνω από το 60% – διαφωνεί και με τον τρόπο και με την ουσία, της παράτυπης κατά πολλούς συνταγματολόγους, προσωπικής απομάκρυνσης του κ. Κασσελάκη από τη θέση του προέδρου. Ως εκ τούτου είναι σαφές ότι αν είναι πάλι υποψήφιος, τότε πιθανότατα θα είναι πάλι αυτός που θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ».

– Ποια είναι τα κίνητρα αυτών που έθεσαν θέμα ηγεσίας;
«Δημιούργησαν έναν τεράστιο θόρυβο, τραυμάτισαν την ψυχική ενότητα ενός κόμματος και στην πραγματικότητα έκαναν μια τρύπα στο νερό. Το αποτέλεσμα του 15%, το να παραμείνεις στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά από δυο διασπάσεις και διαρκή υπονόμευση, είναι ένας άθλος. Αν γίνουν εκλογές, πάλι θα νικήσει ο κ. Κασσελάκης. Δεν υπάρχει ένα στοιχειώδες ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης αυτών των ανθρώπων; Ολη αυτή η επιχείρηση ήταν και παράτυπη και θύμωσε περισσότερο τον κόσμο. Οταν ο κ. Κασσελάκης εκλέχθηκε από 72.000 ψήφους, πώς είναι δυνατόν 160 άνθρωποι να έχουν τέτοια εξουσία για να καταργήσουν τη θέληση των πολλών; Είναι η αντίδραση μιας γραφειοκρατίας που λειτούργησε με κοινωνικούς αυτοματισμούς. Δεν μπόρεσαν να ερμηνεύσουν τη διαδικασία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ και θεώρησαν ότι θα καταργηθούν, ότι θα ξεβολευτούν, ότι θα χάσουν θέσεις και προνόμια, όσα είχαν κατακτήσει τόσα χρόνια. Ο διάλογος έχει γίνει τοξικός. Στο τέλος της ημέρας, όμως, υπάρχει η Δημοκρατία. Και αυτές τις διαδικασίες θα πρέπει να τις σέβονται οι άνθρωποι, που έχουν τα ένσημα της Αριστεράς, του 114, του Ανένδοτου Αγώνα, κλπ. Δηλαδή θα γίνονται συνεχώς εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για να επαναβεβαιώνεται η επιλογή του κ. Κασσελάκη; Επίσης, μια Δημοκρατία λειτουργεί με ελέγχους και ισορροπίες. Μια Κυβέρνηση έχει ανάγκη μια σοβαρή Αντιπολίτευση. Τι θα γινόταν αν σήμερα είχαμε μια εθνική απειλή; Εχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ακέφαλο κι ένα ΠΑΣΟΚ σε εσωτρέφεια λόγω εσωκομματικών εκλογών».

– Τι βλέπετε να γίνεται στο ΠΑΣΟΚ;
«Υπάρχει ένα ηθικό και δεοντολογικό ζήτημα. Δεν μπορεί ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος από την εκλογή του και μετά έπρεπε να είχε κλειδώσει την κομματική του ταυτότητα, να επιδιώκει να γίνει κομματάρχης, ασκώντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση από την οποία θέλει να παίρνει πόρους. Οταν κατέβηκα υποψήφιος δήμαρχος, παραιτήθηκα από βουλευτής. Ο κ. Δούκας το πρωί θα είναι δήμαρχος Αθηναίων και το βράδυ θα κάνει κριτική στην κυβέρνηση; Γι΄ αυτό ο κ. Ανδρουλάκης προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος έχει κερδίσει τις πολιτικές εντυπώσεις, ενώ και ο κ. Κατρίνης μιλάει πολιτικά κι έχει προσφορά στον δημόσιο διάλογο».

– Κι ένα σχόλιο για τη σημερινή ΝΔ;
«Η ΝΔ, όπως την ξέραμε, έχει λοξοδρομήσει. Η πρόσφατη ερώτηση των 11 βουλευτών -όσο και να θέλουν να την υποβαθμίζουν- είναι ένα δείγμα που εκφράζει την πραγματική παλιά ΝΔ του κοινωνικού φιλελευθερισμού με τα λαϊκά ερείσματα. Η σημερινή ΝΔ έχει χάσει επαφή με τα νοικοκυριά και έχει παραδοθεί στους τραπεζίτες και την άρχουσα τάξη».

 

 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα – Τροχαίο: Τρελή πορεία αυτοκινήτου στην Κανακάρη προκάλεσε ζημιές σε έξι οχήματα

«Βροχή» πυραύλων της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πόθεν έσχες, οι εκλογές και οι συσχετισμοί εντός κόμματος – Οι οριστικές ημερομηνίες

Η διαγραφή Σαλμά έγινε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση

Καιρός: Αίθριος σε όλη τη χώρα – Που υπάρχουν πιθανότητες για τοπικές βροχές

ΠΑΣΟΚ: Έρχονται στην Πάτρα η Διαμαντοπούλου και ο Δούκας