Η Νάντια Γιαννακοπούλου στον PFM: «Απέτυχε το μοντέλο του Ανδρουλάκη»

Η βουλευτής αποζητά συναίσθημα, επαφή με τον λαό, τόλμη και ρήξεις με συμφέροντα, κατεστημένα και παθογένειες

Γιαννακοπούλου

Η Νάντια Γιαννακοπούλου βρέθηκε, προ ημερών, στην Πάτρα και συνεχίζοντας την περιοδεία της σε Μεσσηνία και Λακωνία μίλησε στον Peloponnisos FM 104,1 και την εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητά της για την προεδρεία.

– Τι σημαίνουν, Πάτρα και Αχαΐα για εσάς; Η πολιτική Ιστορία έχει δείξει ότι η περιοχή μας είναι ένα από τα παλιά «κάστρα» σας.
« Ως Πελοποννήσια δίνω μεγάλη σημασία στην περιοχή. Είναι πάρα πολύ σημαντική. Μιλάμε για την Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου, η οποία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, όμως πρέπει να μπει σε ένα άλλο πλαίσιο ανάπτυξης. Επιβάλλεται ως πόλη να έχει έναν διακριτό και κομβικό ρόλο. Είναι από τις πιο προοδευτικές περιοχές της Ελλάδας και θέλουμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Εχουμε τη δυνατότητα να ανακτήσουμε την επαφή μας με τον Προοδευτικό κόσμο της περιοχής για να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο την απήχησή μας».

-Είστε ιδιαίτερη σκληρή στην κριτική σας για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ εστιάζεται στη σημερινή ηγεσία;
—«Υπάρχει μια ειλικρινής αποτίμηση κι αξιολόγηση. Δεν αρμόζει στο ΠΑΣΟΚ μια ωραιοποίηση καταστάσεων και να μένουμε σε χαμηλές πτήσεις. Το μοντέλο ηγεσίας το οποίο έχει υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Ανδρουλάκης, έχει αποτύχει. Οι Νομαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε για να υπάρχει αμφίδρομη σχέση κόμματος – κοινωνίας. Πώς μπορεί να παράγει το ΠΑΣΟΚ αποφάσεις ερήμην της Κεντρικής Επιτροπής; Οι Τομείς δεν λειτούργησαν ποτέ. Πώς θα ανακτήσουμε, λοιπόν, την επαφή μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό; Η αποτυχία φάνηκε στις ευρωεκλογές. Ενώ υπήρχε μια ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό κι αντί το ΠΑΣΟΚ να εισπράξει χιλιάδες ψηφοφόρους από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχασε κιόλας. Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει μαζικό Κίνημα. Δεν μας χρωστάει κάτι ο κόσμος. Εμείς του χρωστάμε. Προφανώς δεν είναι θέμα ενός προσώπου. Ολοι μας έχουμε την ευθύνη μας. Ο κ. Ανδρουλάκης, όμως, ως επικεφαλής, καρπώνεται το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης».

– Πώς αυτοπροσδιορίζεστε πολιτικά μέσα στο κόμμα σας;
« Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ. Αυτοπροσδιορίζομαι ως 100% καθαρό ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ξανά ο κυρίαρχος φορέας της Κεντροαριστεράς, κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, πατριωτικό, βαθιά μεταρρυθμιστικό, εκφράζοντας με καθαρότητα την πλειοψηφία των πολιτών από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις παρυφές της ΝΔ. Απευθυνόμαστε και στον κόσμο που είναι πολιτικά άστεγος, που απείχε από τις εκλογές. Εχουμε αυτοπεποίθηση, χωρίς μεζούρες και μέσους όρους. ΤΟ ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ένα περίκλειστο κόμμα, ομάδων με ομαδάρχη. Απευθύνεται στην κοινωνία με ευρύ κάλεσμα, ορμή, χαμόγελο και πάθος».

– Αν δεν είστε εσείς, ποιον ή ποια θα θέλατε για από τους συνυποψηφίους σας;
« Δεν είναι τι θέλω εγώ, αλλά το τι θέλει ο λαός. Πρέπει να εκφραστεί η ανάγκη για μια επανεκκίνηση. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Ανδρουλάκη. Μιλάμε πολιτικά, μιλάμε για τη χώρα. Η προηγούμενη κατάσταση έχει ένα ταβάνι, δεν μπορεί να δώσει το ξεπέταγμα που θέλουμε. Ομως, ούτε και οι λαϊκίστικες επιλογές τύπου ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να δώσουν λύσεις, ούτε και η Ελλάδα χρειάζεται τεχνοκράτες CEO. Θέλει συναίσθημα, επαφή με τον λαό και τόλμη για να γίνουν ρήξεις με συμφέροντα, κατεστημένα και παθογένειες»

Διαβάστε επίσης

Πάτρα – Τροχαίο: Τρελή πορεία αυτοκινήτου στην Κανακάρη προκάλεσε ζημιές σε έξι οχήματα

«Βροχή» πυραύλων της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πόθεν έσχες, οι εκλογές και οι συσχετισμοί εντός κόμματος – Οι οριστικές ημερομηνίες

Η διαγραφή Σαλμά έγινε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση

Καιρός: Αίθριος σε όλη τη χώρα – Που υπάρχουν πιθανότητες για τοπικές βροχές

ΠΑΣΟΚ: Έρχονται στην Πάτρα η Διαμαντοπούλου και ο Δούκας