Πάτρα: Νέα δυναμική κινητοποίηση κατοίκων και φορέων κατά του αντλιοστασίου στη Ρομάντζα ΦΩΤΟ

Μερίδα των κατοίκων συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ρομάντζας και πλαισιώθηκε από μια σειρά παραγόντων της πόλης που υποστηρίζουν το αίτημά τους.

Πάτρα

Μία ακόμα δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα της Κυριακής οι κάτοικοι της Ρομάντζας στην Αγυιά, ζητώντας να μην κατασκευαστεί με βάση τον σημερινό σχεδιασμό το νέο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΠ στη διασταύρωση Αγίου Κωνσταντίνου και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Μερίδα των κατοίκων συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ρομάντζας και πλαισιώθηκε από μια σειρά παραγόντων της πόλης που υποστηρίζουν το αίτημά τους.

Για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι κατά του Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ, ζητώντας την άμεση διακοπή της κατασκευής του αντλιοστασίου λυμάτων σε χώρο που έχει αγοραστεί, έχει χαρακτηριστεί και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως πλατεία.

Από την πλευρά του, ο Δήμος και η ΔΕΥΑΠ έχουν υποστηρίξει ότι η κατασκευή του αντλιοστασίου όπως έχει σχεδιαστεί είναι η πιο συμφέρουσα λύση από κάθε άποψη και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχιστούν οι εργασίες εφόσον το δικαστήριο τους δικαιώσει. Το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο θα αποτελεί ένα «γρανάζι» του νέου αποχετευτικού δικτύου της πόλης, που θα συμπεριλαμβάνει πολλές επιπλέον περιοχές. Μάλιστα, ήδη οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου, του Ρίου και του Καστελοκάμπου έχουν πραγματοποιήσει τις αιτήσεις σύνδεσης στο δίκτυο για να απαλλαγούν από τον «βραχνά» των βόθρων.

Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα