Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλείδωσαν τα έκτακτα μέτρα – Κλειστός ο Κηφισός και η παραλιακή στην Αττική – Μίνι lockdown σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικό τομέα

Ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν για την αντιμετώπιση των φαινομένων της κακοκαιρίας

μέτρα

Eκτακτα μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία Μπάλλος αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από τη σύσκεψη που ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πολιτική Προστασία.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Κηφισό και την παραλιακή από τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/10) στη 01:00 έως τις 08:00 το πρωί.

Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, πλην των αναγκαίων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και των ΟΤΑ.

Επιπλέον, ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που θα συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση των δρόμων ώστε να οι αρμόδιες υπηρεσίες να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά.

 

Την ίδια ώρα, λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια, ενώ δε θα λειτουργήσουν ούτε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ.

Τέλος, θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από τον ιδιωτικό τομέα, από ιδιωτικές εταιρείες έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση του φαινομένου με ειδικά μηχανήματα τα οποία διαθέτει.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σημείωσε ότι αύριο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η κακοκαιρία να επηρεάσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Σάμο και την Ικαρία.