Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Ηταν λάθος οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ», τι δήλωσε στον PFM ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος υποστηρίζει με θέρμη την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Αλεξόπουλο

Το debate των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σχολίασε χθες στον Peloponnisos FM ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με την ιδιότητα του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ως γνωστόν, όπως το 2021 έτσι και τώρα, ο κ. Αλεξόπουλος υποστηρίζει την υποψηφιότητα του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

– Γιατί πρέπει να αλλάξουμε πρόεδρο; Φάνηκε στο debate ότι υπάρχει λόγος αλλαγής του κ. Ανδρουλάκη;

Το debate είναι μια διαδικασία, που δεν είναι κατά την άποψή μου, μια διαδικασία που μπορεί να προσδιορίσει την καταλληλότητα ενός προσώπου. Είναι μια πορεία μακρόχρονη που μπορεί και πρέπει να χαρακτηρίζει την ηγετική φυσιογνωμία, τη συνέπεια και τη διαδραστικότητα. Μιλάμε για τον πιθανό μελλοντικό διεκδικητή της Πρωθυπουργίας της χώρας, άρα θα πρέπει γενικότερα να παρακολουθούμε τη διαδρομή και λιγότερο τι έγινε σε ένα debate. Δεν το λέω αυτό γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης υστέρησε κάπου. Αντίθετα, πιστεύω πως ο μεστός λόγος, η υπευθυνότητα των απαντήσεων, καθώς και η ποιότητα και ενωτική διάθεσή του ήταν καταφανής. Υπερείχε κατά πολύ σε σχέση με άλλους διεκδικητές. Θέλω να πιστεύω πως κατέδειξε την ενότητα και την αξιοπρεπή στάση των συμμετεχόντων. Αυτό δείχνει πως μπορεί να συνεχιστεί και την επόμενη μέρα των εκλογών.

– Με το χέρι στην καρδιά, ακούσατε κάποιον ή κάποια να τοποθετείται και να σκεφτείτε…«αυτό γιατί δεν το είπε ο Ανδρουλάκης τόσα χρόνια»;

Νομίζω ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε διαφοροποίηση σε σχέση με τη γενικότερη πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ. Ολες οι πολιτικές αποφασίστηκαν μέσα από τα όργανα, παρόλο που κάποιοι έλεγαν πως τα όργανα δεν συνεδρίαζαν. Ομως, παραδέχονταν από την άλλη πως προήλθε μέσα από μια συλλογική διαδικασία. Με αποκορύφωμα τη ρήση της κ. Γιαννακοπούλου που είπε ότι για τις εκλογές αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή. Η διαχρονικότητα είναι αυτή που εγγυάται τη συνεπή στάση. Αν κάνεις κάτι σήμερα, αύριο μπορεί να το ξανακάνεις. Αν είσαι συνεπής απέναντι στην κοινωνία και το κάνεις σωστά, νομίζω ότι και ως πρωθυπουργός θα κάνεις το ίδιο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποδείξει πως δεν είναι πολιτικός τυχοδιώκτης. Ανέβηκε βήμα-βήμα τα σκαλιά μέχρι να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς να φύγει ποτέ. Ας κοιτάμε και την πολιτική διαδρομή του καθενός. Κατά την άποψή μου έδειξαν και άλλοι δύο ότι μπορούν να ηγηθούν. Νομίζω όμως πως διεφάνη ξεκάθαρα ότι κάποιοι θέλουν πολλή δουλειά για να μπορέσουν να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα ως πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και βιάστηκαν ίσως να προσθέσουν τον εαυτό τους ως υποψήφιο. Καλό είναι να πηγαίνουμε με σταθερά βήματα.

– Είπατε ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δύο που μπορούν να ηγηθούν του ΠΑΣΟΚ. Ποιοι είναι αυτοί;

Ο καθένας έχει τη διαδρομή του. Αν δείτε τη διαδρομή του καθενός μπορείτε να κρίνετε ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να προχωρήσουν. Η τύχη της χώρας θα πρέπει να είναι σε χέρια που μπορούν να προχωρήσουν μπροστά. Εγώ εμπιστεύομαι τον Νίκο Ανδρουλάκη. Πήρε το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια ποσοστά, το έχει φέρει να είναι δημοσκοπικά δεύτερο κόμμα, προχωρά την οργάνωση όπως πρέπει και μπορεί να εγγυηθεί την κυβερνητική πορεία του ΠΑΣΟΚ αξιόπιστα και με συνέπεια. Είναι σημαντικό που ο ίδιος αντιλήφθηκε όταν υπήρξαν φωνές αμφισβήτησης και πήρε πρωτοβουλία να πάμε σε εκλογές. Αν δεν ήμασταν σε αυτή διαδικασία, πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση. Ηταν λάθος αυτό που έγινε, αλλά δεν έχει σημασία. Ικανοποιήθηκα από το κλίμα ενότητας.

– Ισχύει ότι θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία 5 Οκτωβρίου στην Πάτρα;

Ναι ισχύει. Ο πρόεδρος αγαπάει την Πάτρα και την Αχαΐα, γι’ αυτό θέλει και η τελευταία του ομιλία να είναι εδώ. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει να επιλέγει τους κατάλληλους ανθρώπους είτε στην αυτοδιοίκηση είτε στο κόμμα για να προχωρούν μαζί. Μην ξεχνάμε ότι όλα τα μέλη που ήταν χθες στο debate, όλοι κατείχαν θέσεις που είχε προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Είναι καλό να εμπιστεύεται πρόσωπα και να τους δίνει θέσεις ευθύνης. Δεν μπορεί να κατηγορείται όμως ότι δεν έδωσε ευκαιρίες. Δεν τα έχει κάνει όλα σωστά, αλλά το επόμενο διάστημα θα μπορέσει να αποκτήσει καλύτερο βηματισμό το κόμμα που έχει αυξήσει ποσοστά. Αν δεν είχαμε αυτές τις διαδικασίες σήμερα, μετά την κατάρρευση ή τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε επίσης

Ηρώδειο: Τι συνέβη πριν βγεί στη σκηνή και το «αγνόησε» η Μαρινέλλα, κρίσιμη η κατάστασή της ΒΙΝΤΕΟ

Θεσσαλονίκη: Απάτη «μαμούθ» με crypto νομίσματα, πώς έδρασαν οι επιτήδειοι