Βασίλης Κουρουζίδης: Χαντμπολίστας στην Ακαδημία και Αστυνομικός

Ακαδημία

«Προσωπικό χόμπι, αλλά και αποθεραπεία» από την καθημερινότητα είναι ο λόγος που συνεχίζω να παίζω χάντμπολ».

Αυτό απάντησε ο αθλητής της πατρινής ομάδας Χάντμπολ «Ακαδημία των Σπορ» Βασίλης Κουρουτζίδης και εν ενεργεία Αστυνομικός, στην ερώτηση… ότι έχει φτάσει 31 ετών και συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, ενώ στο πρόσφατο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που έγινε στην Αθήνα, πανηγύρισε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο αγωνιζόμενος με την ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, βγάζοντας «ασπροπρόσωπο» το σύνολο του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου.
Ο Βασίλης Κουρουτζίδης ξεκίνησε την καριέρα του από την ηλικία των 9 ετών, όταν άρχισε να αγωνίζεται στις Ακαδημίες της Δράμας (1986) με προπονητή τον Θεόδωρο Τογανίδη , όπου και αγωνίσθηκε στην Α1 Εθνική, έως το 2019, Ο έμπειρος πίβοτ, που φημίζεται για τα δυνατά του σουτ, έπαιζε στην ομάδα της γενέτειράς του, όπου είχε εξαιρετική πορεία και για αυτόν τον λόγο είχε κληθεί πολλές φορές στις Εθνικές Ομάδες Παίδων και Εφήβων, όπου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις.
Σε ηλικία 18 ετών μπαίνει στη Σχολή της Αστυνομίας, στην Κομοτηνή, και για μια διετία έκανε διάλλειμα από το αγαπημένο του χάντμπολ.

Μετά από 2 χρόνια μετακομίζει στην Αθήνα, λόγω της Αστυνομίας, και επιστρέφει στην δράση, καθώς αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια σε ομάδες Α1 Εθνικής, όπως ο Δούκας, τα Βριλήσσια, αλλά και στην Α2 Εθνική, με την ομάδα της Δόξας Βύρωνα.

Τελευταία, μετακόμισε ακόμα πιο νότια, καθώς έδωσε τα χέρια με την Ακαδημία των Σπορ, η οποία συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και ειδικά φέτος έχει ενισχυθεί σημαντικά κι έχει σκοπό να διεκδικήσει την άνοδό της στα «σαλόνια» του ελληνικού χάντμπολ.
Ο Βασίλης Κουρουτζίδης μίλησε στην «Πελοπόννησο», αφενός για το πώς καταφέρνει να συνδυάζει αθλητικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις στην ΕΛΑΣ και αφετέρου για το πώς βρέθηκε να παίζει σε ομάδα της Πάτρας.

«Το χάντμπολ είναι το χόμπι μου από μικρή ηλικία, μου αρέσει πολύ και με βοηθά να ξεφεύγω από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Από την ηλικία των 20 ετών, που βρίσκομαι μόνιμα στην Αθήνα, παίζω σε ομάδες της πρωτεύουσας, προσπαθώντας πάντα να βρίσκω χρόνο και να προπονούμαι ώστε να είμαι σε καλή κατάσταση. Το 2023 μου έκανε πρόταση ο τεχνικός της Ακαδημίας Γιάννης Παπαγιανόπουλος, ο οποίος είναι καλός μου φίλος, ήξερα και αρκετά παιδιά από τον Σύλλογο που έχουμε την ίδια φιλοσοφία και απάντησα θετικά.

Για τον Βασίλη Κουρουτζίδη, το σημαντικότερο είναι να βρίσκεται σε μια ομάδα, που έχει καλό κλίμα, να παίζει χάντμπολ και να το ευχαριστιέται. Λέει στην «Π»: «Αυτό το έχω συναντήσει στην Πάτρα και είμαι πολύ χαρούμενος. Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία Δράμας και Πάτρας που για εμένα ταυτίζονται με την ενασχόληση μου με το άθλημα. Η γενέτειρά μου, η Δράμα, και η Πάτρα είναι γεωγραφικά δύο από τα διαγώνια χαντμπολικά άκρα της χώρας που προσπαθούν να κρατήσουν τη χειροσφαίριση σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα σε οικογενειακό κλίμα».

Ο έμπειρος Βασίλης Κουρουτζίδης, τα τελευταία χρόνια, υπηρετεί σε μονάδα της ΓΑΔΑ Αττικής κι αυτό του δίνει την ευκαιρία να μπορεί να προπονείται με ομάδα της Αθήνας, σχεδόν καθημερινά, και την Παρασκευή να έρχεται στην Πάτρα, ώστε να συμμετέχει στην προπόνηση της Ακαδημίας των Σπορ.
Ο Βασίλης Κουρουτζίδης έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν με την ομάδα της Αστυνομίας στο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο φέτος το σύνολο ήταν πολύ δυνατό και κατάφεραν να ανέβουν στα βάθρο των μεταλλίων.

Να σημειωθεί ότι συμπαίκτης του Κουρουτζίδη στην ομάδα χάντμπολ της Αστυνομίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ήταν και ο πατρινός Αλέξης Κουρής, πρώην αθλητής της Ακαδημίας των Σπορ, ο οποίος υπηρετεί τα τελευταία χρόνια, επίσης, στην Αθήνα.