ΗΠΑ: Συναγερμός για τον τυφώνα «Ελέν», τρεις νεκροί, τεράστιες καταστροφές ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός για τον τυφώνα Έλεν στις ΗΠΑ. Μία νεκρή στην Φλόριντα, δύο στην Τζόρτζια.

Φλόριντα

Στην πολιτεία της Φλόρινρα στις ΗΠΑ προελαύνει ο «εξαιρετικά επικίνδυνος» τυφώνας Ελέν  από το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα), προκαλώντας καταστροφές και αφήνοντας πίσω του ήδη έναν νεκρό.

Ο κυβερνήτης DeSantis ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον ένα άτομο έχει ήδη πεθάνει καθώς μια πινακίδα έπεσε σε δρόμο. Παράλληλα προέτρεψε τους ανθρώπους να μην ταξιδεύουν, λέγοντας ότι «οι δρόμοι μπορεί να είναι επικίνδυνοι» και ότι είναι «πολύ, πολύ επικίνδυνο».

Κίνδυνος για επιπλέον θανάτους

Ο κυβερνήτης DeSantis δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν «επιπλέον» θάνατοι στην πολιτεία καθώς η καταιγίδα προχωρά.

«Όταν οι κάτοικοι της Φλόριντα ξυπνήσουν αύριο το πρωί, θα ξυπνήσουμε σε μια κατάσταση όπου είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν επιπλέον απώλειες ζωής», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε:  «Και σίγουρα, θα υπάρξει απώλεια περιουσίας».

Σημείωσε ότι τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης δεν γνωρίζουν ακόμη την έκταση του αντίκτυπου του τυφώνα ακόμα, επειδή είναι νύχτα στη Φλόριντα.

«Δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα», δήλωσε ο ίδιος.

«Με βάση δεδομένα του ραντάρ Ντόπλερ της NWS (σ.σ. της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας), το μάτι του (κυκλώνα) Ελέν έφθασε στην ξηρά» στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ, στη βόρεια Φλόριντα, «περί τις 23:10» (σ.σ. τοπική ώρα· 06:10 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το NHC.

 

Χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο καταναλωτές είναι χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα μετά την έλευση του τυφώνα Helene αργά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την PowerOutage.US.

Σύμφωνα με την PowerOutage.US είναι χωρίς ρεύμα οι εξής:

Φλόριντα: 1.036.553
Γεωργία 46.040
Βόρεια Καρολίνα: 12.427
Βιρτζίνια: 7.221
Νότια Καρολίνα: 5.540

Ο τυφώνας νωρίτερα ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους ως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα, κι ενδέχεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα καταστροφικός.

Δύο νεκροί στην Τζόρτζια από ανεμοστρόβιλο 

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Alamo της Τζόρτζια σε ανεμοστρόβιλο που σχετίζεται με το σύστημα καταιγίδας από τον τυφώνα Helene, δήλωσε στο CNN η δήμαρχος της πόλης.

Το Alamo βρίσκεται λίγο πάνω από 75 μίλια έξω από το Macon της Τζόρτζια.