Ο Απόστολος Κατσιφάρας στον PFM για… «ένα ΠΑΣΟΚ από το μέλλον»: «Ψήφο» σε Δούκα, εγκώμια σε Κατρίνη

«Και ο Τζιτζικώστας ήταν περιφερειάρχης κι έβαλε για υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ»

Απόστολος Ο πρ. περιφερειάρχης σχολίασε το debate των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ

Γοητευμένος με την αποφασιστικότητα του Χάρη Δούκα, αλλά κι εντυπωσιασμένος από τις καθαρές πατριωτικές θέσεις του Μιχάλη Κατρίνη στα εθνικά θέματα δήλωσε ο πρώην υφυπουργός και πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σχολιάζοντας χθες στον Peloponnisos FM 104,1 και την εκπομπή «Μαζί στον αέρα… καλημέρα!» το debate των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας ξεκαθάρισε αρχικά πως το «ΠΑΣΟΚ κέρδισε από τη διαδικασία», τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ηταν ένα debate από το μέλλον που κοσμούσε την πολιτική, τεχνικά και δημοσιογραφικά άρτιο και πολιτικά συνέβαλε τα μέγιστα στο να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Ολα αυτά σε μια γκρίζα περίοδο, στην οποία η κοινωνία είναι φοβισμένη, στην άκρη και αμφισβητεί τους πάντες. Αποδείχθηκε ότι ένα μικρό ιστορικό κόμμα μπορεί να προσφέρει θετικά στον δημόσιο διάλογο. Φάνηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μπορεί να δώσει απαντήσεις από το μέλλον, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε μια δίνη».

Ο πρώην περιφερειάρχης στάθηκε σε δύο πρόσωπα ή προσεγγίσεις, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος. «Η πρώτη προσέγγιση αφορά την αποφασιστικότητα και την καινοτομία του Χάρη Δούκα. Είναι ένας πολιτικός που λέει ότι θα κάνω μεγάλες αλλαγές σε σημεία που πνίγονται η οικονομία και η κοινωνία. Για παράδειγμα στην κατοικία. Η πρότασή του, για να μπει ένα 10% πλαφόν-υποχρέωση στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης για κοινωνική κατοικία δεν πρέπει να προσπεραστεί. Αυτό γίνεται στις μισές μεγάλες πόλεις τη Ευρώπης. Ετσι και τον τουρισμό κρατάμε και χέρι βοηθείας δίνουμε στο νέο παιδί που ζητάει αξιοπρέπεια. Οταν ήμουν περιφερειάρχης, είχα πάρει μια σχετική πρωτοβουλία, την οποία μακάρι να την είχαν στηρίξει τα κόμματα. Είχαμε επιχειρήσει μέσω του Συντάγματος να προστατευτεί η οικογενειακή στέγη, όχι οι βίλες. Εάν το είχαμε κάνει, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα και στο θέμα με τα κόκκινα δάνεια. Οι 11 βουλευτές της ΝΔ έχουν δίκιο. Επιτρέπεται να βάζουμε από την πίσω πόρτα τα funds για να διαχειριστούν την περιουσία του ελληνικού λαού και να μην ιδρώνει το αφτί κανενός στο πολιτικό σύστημα; Δυστυχώς είμαστε καρτελοποιημένοι. Στην ενέργεια δρουν πέντε εταιρείες, στα τρόφιμα τρεις εταιρείες, στις τράπεζες λειτουργούν 3,5 συστημικές τράπεζες. Πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Η δεύτερη προσέγγιση αφορά τις θέσεις του Μιχάλη Κατρίνη στα εθνικά θέματα. Εξέφρασε το γνήσιο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Σε μια ιδιαίτερη περίοδο όπου τα πάντα είναι ρευστοποιημένα στην εξωτερική πολιτική, υπάρχει μια καθαρή φωνή».

Ο Απόστολος Κατσιφάρας εντόπισε, όμως, και αδυναμίες στους υποψηφίους του debate: «Δεν απευθυνόμαστε μόνο στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και στο 10%. Για να κυβερνήσουμε πρέπει να έχουμε εξωστρέφεια, οφείλουμε να απευθύνουμε προσκλητήριο στο 40%, στο 50% και στο 60% του ελληνικού λαού. Για να ξαναμεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ θέλει ηγεσία, όραμα και δίπλα του την κοινωνία, παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό προοδευτικό σχέδιο».

Τέλος, στην ερώτηση για το αν ο Χάρης Δούκας μπορεί να είναι ταυτόχρονα και δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Απ. Κατσιφάρας ήταν κατηγορηματικός: «Μη βάζουμε εμπόδια. Οχι, δεν είναι εύλογη αυτή η ερώτηση, έχει σκοπιμότητα. Οταν το 2015 ο κ. Τζιτζικώστας κατέβηκε για πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ήταν τρεις μήνες περιφερειάρχης, κανείς δεν έβαλε τέτοιο θέμα. Σήμερα σηκώθηκαν και οι πέτρες! Ενας ικανός άνθρωπος μπορεί να τα καταφέρει όλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάρης Δούκας στον Peloponnisos FM 104,1: «Δεν είμαστε ο Δημαρχάκος που παρακαλάει το Μαξίμου…»

Αχαΐα – Φιλόλογος στην «Π»: «Κάνω τον σταυρό μου μην εντοπίσω μαθητή με κινητό και βρεθώ κατηγορούμενη σε τηλεοπτικό παράθυρο»!

Καιρός: Παραμένει το καλοκαίρι… πότε θα φθινοπωριάσει, η πρόγνωση για την Πάτρα

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ για Τουρκία: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, τι είπε για το Κυπριακό

Σχολεία: Γιατί σήμερα δεν έχουν μάθημα

Δήμος Αιγιαλείας: Το πρόβλημα υγείας και η «αποχώρηση» Καλογερόπουλου

Πάτρα: Σύλληψη μαθητριών Γυμνασίου για «συμπλοκή» εντός σχολείου

Πάτρα: «Παιδί θαύμα» ο Γιάννης από τα Καμίνια – Πήρε πτυχίο αγγλικών στην Πέμπτη Δημοτικού!