H UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών στο Formula Student Festival – ΦΩΤΟ

Παρούσα στο 3ο Formula Student Festival η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών UoP Racing

UoP Racing

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε η ομάδα UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών στο Formula Student Festival που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, επιδεικνύοντας μαζί με άλλες 10 ομάδες αντίστοιχων πολυτεχνικών σχολών της χώρας τις δυνατότητες των μονοθεσίων τους και την προοπτική της αυτοκίνησης στην Ελλάδα.

Επί δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή οι φοιτητές που συμμετέχουν στην ομάδα UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών, ήταν παρόντες στον χώρο έξω από το Δημαρχείο Γλυφάδας, που φιλοξένησε το φεστιβάλ, και παρουσίασαν όλες τις αλλαγές που έχουν κάνει πάνω στο σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθεσίου, που θυμίζουμε πως στο παρελθόν έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς του εξωτερικού. Παράλληλα συμμετείχαν σε εν κινήσει επιδείξεις και διαδραστικές δραστηριότητες.

UoP Racing

Το μονοθέσιο της UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών στο Formula Student Festival

UoP Racing

 

UoP Racing

Πολυπληθής ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου ταξίδεψε στην Αθήνα για να παρουσιάσει τα όσα έχει σχεδιάσει

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με τα όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το pelop.gr, θέλει να επιστρέψει στις νίκες στους διαγωνισμούς Formula Student, και εργάζεται εντατικά πάνω στο αυτό, με στόχο την συμμετοχή του ηλεκτρικού μονοθεσίου που έχουν σχεδιάσει σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς  του 2025.

Θυμίζουμε ότι η UoP Racing είναι η πρώτη και μακροβιότερη ελληνική ομάδα Formula Student. Ιδρύθηκε το 2001, υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών. Στην ομάδα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 200 φοιτητές από διάφορα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής αλλά και από άλλες σχολές του Πανεπιστημίου όπως Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων κ.α.

UoP Racing

UoP Racing

Στο πλαίσιο του 3ου Formula Student Festival  πραγματοποιήθηκε επίσης διημερίδα με θέμα «Ενέργεια, Τεχνολογία, Ανάπτυξη: Οι Πολυτεχνικές σχολές και οι προκλήσεις στη νέα εποχή για την Αυτοκίνηση», όπου παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, τις πηγές ενέργειας και τις προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα της αυτοκίνησης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Αλλαγή του σκηνικού με ισχυρούς ανέμους, το κύμα κακοκαιρίας που αναμένουν οι μετεωρολόγοι ΧΑΡΤΕΣ

Εσπευσμένα στο ΠΓΝΠ ο Δημήτρης Καλογερόπουλος – Δραματικές στιγμές για τη ζωή του Δημάρχου Αιγιάλειας

Πάτρα: Οι αντιδρομήσεις οδεύουν προς ΣτΕ – Ποια εμπλοκή έχει προκύψει

Η Πάτρα αποκτά πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος – Δημιουργούνται 16 πεζοπορικές διαδρομές

Το τρένο στην Πάτρα: Κοινές πιέσεις για πρωτοβουλίες… υπογειοποίησης

Το Λιμενικό διέσωσε 52 μετανάστες στη Ζάκυνθο – 13 γυναίκες και παιδιά – Μεταφέρθηκαν στην Πάτρα