Ενας Αιγύπτιος στην Πάτρα με μηνύματα, η εμπειρίας ζωής επιχειρηματία στην «Π»

Ο νεαρός Αιγύπτιος επιχειηματίας Αμίρ Αμπντ Ελ Γκαγιέντ, μιλά το ξεχωριστό ταξίδι και την εμπειρία ζωής με…ποδήλατο!

 

 

Πάτρα

Ξεκίνησε από τη Βαλένθια με ένα ποδήλατο και έφτασε στο Μιλάνο, ξοδεύοντας μόλις 1 ευρώ την ημέρα και πριλ λίγες ημέρες βρέθηκε στην Πάτρα.

Ο λόγος για τον νεαρό Αιγύπτιο επιχειρηματία Αμίρ Αμπντ Ελ Γκαγιέντ, ο οποίοςεξιστόρησε στην «Πελοπόννησο» τη μοναδική ιστορία του.

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΠΑΤΡΑ

Η «Π» με τον Αμίρ Αμπντ Ελ Γκαγιέντ

Το ταξίδι του, που κόστισε συνολικά 20 ευρώ (!), είχε διπλό στόχο. Αφενός ήταν μια έρευνα αγοράς για τον ίδιον για να καταγράψει επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Νότια Ευρώπη. Και αφετέρου έστειλε ένα μήνυμα σε νέους της γενιάς του που θέλουν να ταξιδέψουν, όμως λόγω του υψηλού κόστους δεν μπορούν.

«Το όνειρό μου είναι να επηρεάσω τους νέους για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Καινοτομία» εξήγησε ο Αμίρ, ο οποίος απασχολείται στην κοινωνική εργασία και ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

«Ετσι αποφάσισα να ταξιδέψω με ποδήλατο και να κοιμάμαι σε σκηνή, μειώνοντας στο μέγιστο τα κόστη μεταφοράς και διαμονής. Παράλληλα σε κάθε χώρα που επισκεπτόμουν έκανα έρευνα αγοράς και συγκέντρωνα πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και λειτουργίας επιχειρήσεων. Κατάφερα να συναντηθώ με τον αναπληρωτή υπουργό Επενδύσεων της Ανδόρας, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου στο Μιλάνο και με αρκετούς διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών» ανέφερε ο πολυδιάστατος, ο οποίος πέρασε από Βαρκελώνη, Ανδόρα, Περπινιάν, Μονπελιέ, Μασσαλία, Νίκαια, Κάννες, Μοντάν, Μονακό, Βεντιμίλια, Γένοβα και Μιλάνο!

«Κοιμόμουν σε άγνωστες τοποθεσίες, σε σκηνή που έστηνα σε πάρκα, βουνά, λίμνες και παραλίες. Το πρωί έτρωγα ψωμί με μέλι και για το βράδυ είχα ένα γκαζάκι για να μαγειρέψω ρύζι, μακαρόνια, καρότα, πράσινες πιπεριές. Με αυτό το τρόπο δαπανούσα ένα ευρώ την ημέρα. Σε ό,τι αφορά το μπάνιο έκανα ντουζ σε δημόσιες παραλίες ή ζητούσα από περαστικούς να πάω στο σπίτι τους (σ. γέλια). Ηθελα να αποδείξω ότι το ανθρώπινο είδος έχει απεριόριστες δυνάμεις και ότι οι δημιουργικές ιδέες μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο».

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΠΑΤΡΑ

Σε σκηνή με πολλά όνειρα

Διαβάστε επίσης:

 

Σουβλάκι: Το fast που έγινε «γκουρμέ» – Οι τιμές για καλαμάκι και πιτόγυρο στην Πάτρα, πού θα φτάσουν

Χαλκιδική-Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ: Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του παιχνιδιού

Αυτός είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ ΒΙΝΤΕΟ

Κτηματολόγιο: Αλλαγές στην εξυπηρέτηση των πολιτών – Οσα θα γίνουν μέχρι το 2025