Ευχαριστήρια επιστολή Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τη φωτιά στο Νομό Κορινθίας

Τι αναφέρει ο Δημήτρης Φιλιππάτος.

επιστολή

Τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι βοήθηκαν ώστε να κρατηθεί η φωτιά που ξέσπασε στην Κορινθία μακριά από την Αιγιάλεια, εκφράζει μέσω μηνύματός του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Φιλιππάτος.

Όπως αναφέρει: “Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους αυτούς που συνέβαλαν επί 3 μερόνυχτα με τη συνεχή τους παρουσία με ζήλο και εργατικότητα στο να «κρατηθεί» η φωτιά μακριά από τον Δήμο Αιγιαλείας.

Τον Πρόεδρο των Αιγών κ.Ηλία Κριτάκη, τον Πρόεδρο του Συνεβρού κ.Ανδρέα Ντερέκη, τον Πρόεδρο της Όασης κ.Γιώργο Γιαλαμά, τον Πρόεδρο των Αμπελοκήπων κ.Κώστα Μουστερή, τον Πρόεδρο Περιθωρίου κ.Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, τον Πρόεδρο Μοναστηρίου κ.Αθανάσιο Ρόζο και τον Πρόεδρο της Αιγείρας κ.Ηλία Σταθακόπουλο καθώς και όλους του κατοίκους των Κοινοτήτων, άντρες και γυναίκες.

επιστολή

Δημήτρης Φιλιππάτος

Επίσης, τους εθελοντές των Κοινοτήτων Αιγών, Μοναστηρίου, Περιθωρίου, Συνεβρού, Όασης, Αμπελοκήπων και Αιγείρας, καθώς και τη συνάδελφο, αρμόδια Αντιδήμαρχο για θέματα τοπικού σχεδιασμού Αιγείρας και Ακράτας κυρία Μαρία Σταυροπούλου.

Τους συνεργάτες του γραφείου του Υπουργού κ.Βασίλη Κικίλια, τον Υποστράτηγο και Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ.Νικόλαο Ρουμελιώτη, ιδιαιτέρως τον Διοικητή της Π.Υ.Αιγίου κ.Παναγιώτη Πετρόπουλο, τον Διοικητή του τμήματος Π.Υ. Ακράτας κ.Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, και όλους τους άντρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και τους αξιωματικούς του Α.Τ.Ακράτας, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια στην ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων προκειμένου να ενημερώνουν με ακρίβεια τους συναδέλφους ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πως αν η φωτιά περνούσε στην Αιγιάλεια, θα γινόταν η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων 100 ετών.

Και από κοινού, ο κάθε ένας από τη δική του πλευρά, καταφέραμε –αφού εξασφαλίστηκαν οι κατοικημένες περιοχές- να φτάσουν στα όριά μας εναέριες δυνάμεις και να «βομβαρδίσουν» το μέτωπο με χιλιάδες τόνους νερού, προκειμένου να συγκρατήσουν τη φωτιά στα διοικητικά όρια του Δήμου Αιγιαλείας.

Για όσους μας επέκριναν ότι ενεργήσαμε εκτός διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, τους απαντώ ότι η φωτιά δεν έχει διοικητικά όρια και τους αφήνω στην κρίση των πολιτών και των συνεργατών τους. Κάναμε το καθήκον μας για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους και τίποτα περισσότερο.

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια”.