Ο Θεόδωρος Μπαρής στην τρίτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στο Μεσολόγγι

Μπαρής

Στις εργασίες της τρίτης προσυνεδριακής συνάντησης διαλόγου που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στην Ι.Π. Μεσολογγίου ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου που θα γίνει στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.

Ο κ. Μπαρής στη σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για τους ΟΤΑ αποκλειστικά για τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών τους και κυρίως, της δημοτικής οδοποιίας, στη δημιουργία και υλοποίηση ειδικού προγράμματος για τους ορεινούς Δήμους με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν λόγω του ιδιαίτερου γεωγραφικού τους ανάγλυφου και την άρση αποκλεισμού και ανισοτήτων, στην πάταξη των γραφειοκρατικών διαδικασιών που λειτουργούν ως «τροχοπέδη» στην αποζημίωση των πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, αλλά και στην επαναλειτουργία των σχολικών επιτροπών, η κατάργηση των οποίων προσέθεσε βάρη στις υπηρεσίες των ΟΤΑ, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Μπαρής

Να σημειωθεί πως στην προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου οι Δήμαρχοι είχαν εκτός των άλλων την ευκαιρία να συζητήσουν και επί των προτάσεων της ΚΕΔΕ για παιδικούς σταθμούς, δημογραφικό, υγεία και οικογένεια.