Κάτω Αχαΐα – Πετροχώρι Δύμης: Εκπέμπουν SOS για επικίνδυνο δρόμο

Ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, η οποία έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο και το επόμενο διάστημα θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Πετροχώρι Η εργολαβία ξεκίνησε πριν από χρόνια κι έχει εγκαταλειφτεί

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας και της περιοχής του Πετροχωρίου -κοντά στο δημοτικό στάδιο της Αχαϊκής- για την επικινδυνότητα που υπάρχει στον κεντρικό δρόμο Κάτω Αχαΐα-Πετροχώρι.

Ο λόγος είναι ότι η εργολαβία, που είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια, έχει εγκαταλειφτεί με αποτέλεσμα να φέρει βαθμό επικινδυνότητας για ατύχημα σε ΙΧ, καθώς σε ορισμένα σημεία είναι σπασμένα και υπάρχουν μικρές λακκούβες, που μπορεί να δημιουργήσουν τραυματισμούς.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος, που είναι κάτοικος της περιοχής, περνά καθημερινά από τον συγκεκριμένο δρόμο, περιέγραψε στην «Πελοπόννησο» τα δεδομένα που υπάρχουν, ζητώντας παρέμβαση.

Πετροχώρι

Δρόμος σε εγκατάλειψη

Τόνισε: «Η εργολαβία που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια έχει μείνει στη μέση και μάλιστα ο εργολάβος έχει αποχωρήσει. Επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, έχουν μείνει στη μέση χώματα και λακκούβες, κάτι που εγκυμονεί κίνδυνο ατυχήματος για διερχόμενους οδηγούς. Ο δρόμος βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι της κοινότητας να κινδυνεύουν, διότι το έργο έχει στοιχειώσει εδώ και πέντε χρόνια. Παρά τις υποσχέσεις των εμπλεκομένων δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

Μήπως έχει έρθει η ώρα να δούμε σοβαρά το θέμα και να γίνουν τεχνικές εργασίες;».

Ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, η οποία έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο και το επόμενο διάστημα θα δρομολογήσει εξελίξεις.