«Ινδικό καλοκαίρι» έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, τι λένε οι μετεωρολόγοι, πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου

θερμοκρασία

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αέριων μαζών προς τη χώρα μας. Έτσι, ιδιαίτερα την Παρασκευή 11 Οκωβρίου, οπότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστης, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Επιμένουν οι καλοκαιρινές …διαθέσεις, τι είναι το «ινδικό καλοκαίρι» που διανύουμε, η πρόγνωση για την Πάτρα

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έχει αναφέρει τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός καθώς θα κάνει την εμφάνισή του το «ινδιάνικο καλοκαίρι» ή «καλοκαίρι του Αγίου Δημητρίου».

«Σε πολλές περιπτώσεις τυχαίνει τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη πολλές ημέρες του Οκτωβρίου να κυλούν με ζεστό και άνομβρο καιρό. Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως Ινδιάνικο Καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η ανάρτησή του:«INDIAN SUMMER H ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΓΑΙΔΟΥΡΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ”

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας μεταβατικός ή ακόμη και προθάλαμος για τον επερχόμενο χειμώνα. Όμως σε πολλές περιπτώσεις τυχαίνει τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη πολλές ημέρες του Οκτωβρίου να κυλούν με ζεστό και άνομβρο καιρό. Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως Ινδιάνικο Καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας.Κάποιες φορές οι ηλιόλουστες μέρες όπως φέτος, έρχονται νωρίτερα, καθώς η περίοδος του ξηρού και άνομβρου καιρού εξαρτάται από τη θέση του βαρομετρικού υψηλού (αντικυκλώνα) που καλύπτει την περιοχή μας», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.

 

 

Διαβάστε επίσης

Μισθοί δημόσιο: Ποιες αυξήσεις προβλέπονται από τον Ιανουάριο του 2025, ποιες άλλες παρεμβάσεις προβλέπει ο προϋπολογισμός

Κυψέλη: Δύο αδέλφια 17 και 19 ετών, δολοφόνησαν τον ξάδελφό τους

Λεπενού: Νομικά κινείται η οικογένεια του 54χρονου που παρασύρθηκε από χείμαρρο, τα ερωτήματα που εγείρονται

Πάτρα: Προφυλακίστηκαν δύο ανήλικοι – μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Ξυλοδαρμός 4χρονου με αυτισμό: «Του έσπασαν τα δόντια και το σχολείο έλεγε ότι σκόνταψε»

Πάτρα: Η απάτη και τα «ραδιενεργά» κοσμήματα

Ερευνα της «Π»: Οι Αχαιοί πληρώνουν 1,2 εκ. € για την ασφάλεια των Αθηναίων

Σαν σήμερα 8 Οκτωβρίου 1980 ο Μπομπ Μάρλεϊ καταρρέει στη σκηνή και θα διαγνωστεί με καρκίνο – Τι άλλο συνέβη