Πάτρα: Καταστήματα και φοιτητική εστία στον «Εσπερο»

Επιχειρηματική δράση από την οικογένεια Λουλέλη

Πάτρα Σφραγίσθηκε ο χώρος στο πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου

Σε σφράγιση του νεοκλασικού ακινήτου «Εσπερος» προχώρησαν χθες ιδιωτικά συνεργεία, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου Α’. Το εμβληματικό ακίνητο, που αποτελούσε σημείο διοργάνωσης ανοικτών εκδηλώσεων, αγοράστηκε το 2023 σε δημοπρασία της Τράπεζας Eurobank από την οικογένεια Λουλέλη, που ασχολείται επιχειρηματικά με την παροχή διαγνωστικών ιατρικών υπηρεσιών.

Κατά πληροφορίες, στόχος των ιδιοκτητών είναι να διαμορφώσει το ισόγειο του κτιρίου για εμπορική χρήση, διατηρώντας το κέλυφος, όπως επιβάλλεται από τον πολεοδομικό κανονισμό και να ανεγείρει δύο ακόμα ορόφους, για τη διαμόρφωση ενοικιαζόμενων φοιτητικών διαμερισμάτων, στα πρότυπα ιδιωτικής εστίας.

Να σημειωθεί ότι η αθόρυβη πώληση του ακινήτου, είχε προκαλέσει αντιδράσεις κατά της δημοτικής αρχής, η οποία κατηγορήθηκε ότι δεν θέλησε ή ότι αδράνησε να εμπλακεί στη διαδικασία απόκτησης του εμβληματικού ακινήτου.

Η δημοτική παράταξη «Ωρα Πατρών» του Γιώργου Ρώρου, με ανακοίνωσή της, επανήλθε στο θέμα, κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενο «έγκλημα» της δημοτικής αρχής, σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, την οποία κατηγορεί ότι γνώριζε έγκαιρα τις εξελίξεις, αλλά αδράνησε.

«Επίσης, το επιχείρημα που χρησιμοποίησε η δημοτική αρχή ότι δεν είχε χρήματα γρήγορα καταρρίφθηκε, καθώς την ίδια περίοδο έδωσε 1 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αγοράσει την τουβλοποιία Νιάρου στο Ζαβλάνι, που η σκεπή της έχει αμίαντο και για την απομάκρυνσή του χρειάζεται άλλο 1,5 περίπου εκατομμύριο.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ο δήμαρχος να έρθει σε επαφή με τον ιδιώτη, προκειμένου το κτίριο να περιέλθει στον Δήμο, αλλά φυσικά δεν κινήθηκε καμιά διαδικασία.

Το επιχείρημα της δημοτικής αρχής ότι κλείνει τον δρόμο στους ιδιώτες για άλλη μία φορά έπεσε στο κενό.

Εδωσε το φράγμα Πείρου Παραπείρου σε ιδιώτη, τις αποθήκες Κόλλα στην Αγίου Ανδρέου κ.ά.

Το πώς σέβεται η δημοτική αρχή τον πολιτισμό φαίνεται άλλωστε από την εγκατάλειψη του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, των σιντριβανιών και άλλων πολιτιστικών μνημείων που έχουν αφεθεί στα χέρια των γκράφιτι.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού τι λένε για αυτά τα συνεχόμενα εγκλήματα;».