ΟΠΕΚ: Νέα μείωση στις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για τρίτο μήνα

Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα -περίπου 2%- το 2024, ή 106.000 βαρέλια την ημέρα λιγότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως.

Πετρέλαιο

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) μείωσε τις προβλέψεις του για την αύξηση ζήτησης πετρελαίου φέτος και για τρίτο συνεχή μήνα, καθώς η ομάδα παραγωγών αναγνωρίζει την επιβράδυνση της παγκόσμιας χρήσης καυσίμων.

Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα -περίπου 2%- το 2024, ή 106.000 βαρέλια την ημέρα λιγότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, ανέφερε ο ΟΠΕΚ στη μηνιαία έκθεσή του. Η αναθεώρηση οφειλόταν «σε μεγάλο βαθμό στα πραγματικά δεδομένα που ελήφθησαν σε συνδυασμό με ελαφρώς χαμηλότερες προσδοκίες» για ορισμένες περιοχές, ανέφερε.

Σύμφωνα με το newsit, με τις τρεις διαδοχικές υποβαθμίσεις, ο ΟΠΕΚ αρχίζει να υποχωρεί από τις έντονα ανοδικές προβλέψεις που διατηρούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Ακόμα και μετά τις μειώσεις, οι εκτιμήσεις του για τη ζήτηση παραμένουν ακραίες – πάνω από τις τράπεζες και τους οίκους συναλλαγών της Wall Street και στο ανώτερο άκρο του εύρους που αναμένει η πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, Aramco. Είναι περίπου διπλάσια από το ποσοστό που βλέπει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Αιγιάλεια αποχαιρετά τον Δ. Καλογερόπουλο: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του ΦΩΤΟ

Τι κρύβει ο Κορινθιακός: Η «Π» παρουσιάζει τα ευρήματα έρευνας διεθνούς ομάδας επιστημόνων ΦΩΤΟ

ΣΥΡΙΖΑ: «Άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» η απόφαση της ΚΕ για τον Κασσελάκη

Αδίστακτος και αιμοσταγής χαρακτηρίζεται ο Αιγιώτης «πορτιέρης», η ενοπλη ληστεία κατά Καλλίτση και χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ

Πατέρας Αντώνιος: Ενοχή του για σειρά πλημμεληματικών πράξεων ζητά η εισαγγελέας