Βρετανία: Φρικτός θάνατος από ασφυξία για 39χρονη γυναίκα, παγιδεύτηκε σε «οθωμανικό» κρεβάτι

Φρικτό θάνατο από ασφυξία βρήκε 39χρονη γυναίκα από την Βρετανία, η οποία παγιδεύτηκε σε οθωμανικό (πτυσσόμενο) κρεβάτι .

Το δυστύχημα συνέβη στις 6 Ιουνίου 2024, στο σπίτι της στο Seaham, στην κομητεία Durham.

Η Davey, μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε παγιδευμένη ανάμεσα στο στρώμα και τη βάση του κρεβατιού. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, την ώρα που έσκυβε να ψάξει στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι, το στρώμα κατέρρευσε ξαφνικά και την εγκλώβισε.

Την άτυχη γυναίκα ανακάλυψε η 19χρονη κόρη της, Betty. Η Davey είχε επίσης έναν 11χρονο γιο, τον George.

Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε ότι ένα από τα έμβολα αερίου που υποστήριζε το στρώμα ήταν ελαττωματικό. Ο ιατροδικαστής, Jeremy Chipperfield, προειδοποίησε ότι τέτοια περιστατικά μπορεί να επαναληφθούν αν δεν ληφθούν μέτρα για τα πιθανά προβληματικά κρεβάτια. Στην έκθεσή του, περιέγραψε ότι η Davey παγιδεύτηκε όταν η πλατφόρμα του στρώματος κατέβηκε απότομα, παγιδεύοντας τον λαιμό της, και τελικά πέθανε από ασφυξία.

Τα οθωμανικά κρεβάτια διαθέτουν μηχανισμό ανύψωσης για πρόσβαση σε αποθηκευτικούς χώρους κάτω από το κρεβάτι, γεγονός που συνδέεται με τον τραγικό της θάνατο.

Ο θάνατος της Davey είναι το δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα για την οικογένειά της, αφού ο αδελφός της, Luke, 16 ετών, πέθανε από εγκεφαλική βλάβη όταν τράκαρε το μοτοποδήλατο του σε έναν στύλο τηλεγράφου, στο Hutton Henry, κοντά στο Peterlee, τον Μάιο του 2011.