Σάλος με Μοναχούς στην Κύπρο: «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;»

Μοναχοί στο Μοναστήρι Αββακούμ στην Κύπρο, απειλούν να αποκαλύψουν εκκλησιαστικά σκάνδαλα.

Κύπρο

Οι μοναχοί που καθαιρέθηκαν για το σκάνδαλο Αββακούμ, στην Κύπρο και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για σεξουαλικές πράξεις, οικονομικά παραπτώματα και «μαϊμού« θαύματα, περνούν στην αντεπίθεση. Απειλούν, μάλιστα, να βγάλουν στη «φόρα» εκκλησιαστικά σκάνδαλα, σεξουαλικού περιεχομένου.

Πρόκειται για το πιο φημισμένο μοναστήρι της Κύπρου. Οι μοναχοί που ήταν εκεί είχαν καταφέρει να μαγνητίσουν ακόμη και επιφανείς επιχειρηματίες, μέχρι που άρχισαν οι καταγγελίες για όργια, παρενοχλήσεις, απάτες και ξύλο εντός της μονής.

Ο Ηγούμενος προφυλακίστηκε, οι μοναχοί τέθηκαν σε αργία και καθαιρέθηκαν και είναι αντιμέτωποι τώρα με ποινικά δικαστήρια. Αρνούνται τα πάντα και φέρονται να βάζουν στο κάδρο τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας. Υποστηρίζουν πως  όλα γίνονταν με τις ευλογίες του. Μάλιστα ετοιμάζονται να βγάλουν βιβλίο, με τίτλο «Εκκλησία: Το κράτος μαφία της Κύπρου». Σε αυτό θα περιέχονται διάλογοι «φωτιά» από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Μητροπολίτη, που είχαν άσεμνο περιεχόμενο, όπως λένε.

«Σε θέλω τρελά. Τι ζώδιο είσαι;» φέρεται να ρώτησε αρχιμανδρίτης πιστό, σύμφωνα με το Star, ενώ οι μοναχοί υποστηρίζουν πως έχουν μηνύματα στα χέρια τους.

Αν και το βιβλίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, παραμένει αβέβαιο πώς θα αντιδράσουν οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της Κύπρου σε αυτή την κίνηση, η οποία αναμένεται να ανοίξει μια νέα σελίδα στις εντάσεις που επικρατούν εντός της Εκκλησίας της Κύπρου με αφορμή το θέμα της Μονής Αββακούμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Από σήμερα διαθέσιμο το πετρέλαιο θέρμανσης, πού θα κυμανθούν οι τιμές

Δήμος Αιγιαλείας: Η κούρσα διαδοχής του Δημήτρη Καλογερόπουλου, οι υποψήφιοι «μνηστήρες»

Πάτρα: Εκαψαν αυτοκίνητο, σε ποιον ανήκει ΦΩΤΟ

Αδίστακτος και αιμοσταγής χαρακτηρίζεται ο Αιγιώτης «πορτιέρης», η ενοπλη ληστεία κατά Καλλίτση και χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ

Πάτρα: «Δεν προλαβαίνουμε τις αυτοκτονίες»

Τραγωδία στην Πατρών-Πύργου: Νεκρός 57χρονος οδηγός μηχανής μετά τη σύγκρουση με αυτοκίνητο ΦΩΤΟ

Τι κρύβει ο Κορινθιακός: Η «Π» παρουσιάζει τα ευρήματα έρευνας διεθνούς ομάδας επιστημόνων ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε η ρύθμιση χρεών με έως 60 δόσεις στους Δήμους – Η διαδικασία για την Πάτρα

ΒΙΝΤΕΟ Πιτσιρικάς λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε μαϊμού και εκείνη «τρελαίνεται»