ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: Βρέθηκε το όπλο… ληστείας σε γνωστό κομμωτή, τι ισχυρίστηκε ο Αιγιώτης «πορτιέρης»

Αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου» για το πιστόλι με σιγαστήρα του Αιγιώτη «πορτιέρη» που συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης, στην Πάτρα.

Πορτιέρης Αιγιο

H απόπειρα ληστείας με τον σοβαρά τραυματισμό του κομμωτή των «επωνύμων» Πάνο Καλλίτση στις 31 Ιανουάριου του 2016, μετά από ενέδρα δύο ένοπλων δραστών στο γκαράζ του σπιτιού του, στο Λυκαβηττό, σόκαρε το πανελλήνιο με τις Αρχές να συλλαμβάνουν τους δράστες και να καταδικάζονται σε πολυετείς καθείρξεις. Το άτομο που πυροβόλησε τρεις φορές -εξ επαφής- στο στήθος και στα πόδια τον γνωστό κομμωτή και τραυμάτισε ελαφρά την τότε σύζυγό του Ελενα Χριστοπούλου, ήταν ο 50χρονος σήμερα Αιγιώτης, που συνελήφθη όπως αποκάλυψε το pelop.gr, για διακίνηση κοκαΐνης και οπλοκατοχή το βράδυ του Σαββάτου, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Αδίστακτος και αιμοσταγής χαρακτηρίζεται ο Αιγιώτης «πορτιέρης», η ενοπλη ληστεία κατά Καλλίτση και χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ

Η «ΟΜΟΛΟΓΙΑ»

Οι αστυνομικοί σε κατ΄οίκον έρευνα στο Ρίο, σ’ ένα από τα δύο σπίτια που διατηρούσε στην Πάτρα, βρήκαν ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με 7 φυσίγγια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Πελοποννήσου», ο κατηγορούμενος φέρεται να προχώρησε στην παραδοχή -άγνωστο γιατί – στις Αρχές, πως πρόκειται για το όπλο που χρησιμοποίησε στην απόπειρα ληστείας κατά Καλλίτση. Από το 2016 μέχρι και σήμερα, το όπλο δεν είχε εντοπιστεί. Το πιστόλι εστάλη για βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται .

Παρά τη βαριά καταδίκη που του επιβλήθηκε για την υπόθεση Καλλίτση, ο 50χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος(!) και εργαζόταν ως «πορτιέρης» σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Πάτρας.

Πάνος Καλλίτσης

Ο γνωστός κομμωτής Πάνος Καλλίτσης

Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ

Η πληροφορία πως διακινούσε «ροζ κοκαΐνη» σε καταστήματα εντός και εκτός πόλης, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στον «αιφνιδιασμό» του το βράδυ του Σαββάτου. Κατά τη σύλληψη του λίγα μέτρα από το δεύτερο σπίτι του –Παπαρηγοπούλου και Αγ.Ανδρέου– στο κέντρο της Πάτρας, αντιστάθηκε. Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε προηγηθεί αγοραπωλησία ποσότητας κάνναβης και κοκαΐνης αξίας 70 €, σε άνδρα που επίσης συνελήφθη. Σε βάρος και των δύο σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία κατά περίπτωση, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αιγιώτης πορτιέρης

Κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα για την ενοπλη ληστεία Καλλίτση.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Στα σπίτια του αιγιώτη κακοποιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, ένα πιστόλι κρότου λάμψεως με μια γεμιστήρα, 61 φυσίγγια, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer), 16,7 γρ. κοκαΐνης, ένα γραμμάριο «ροζ κοκαΐνης», τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία μάσκα προσώπου από σιλικόνη, μία μάσκα προσώπου κάλυψης στόματος-μύτης, ένα ζευγάρι χειροπέδες και γάντια, διαρρηκτικά εργαλεία και μονωτική ταινία.

Οπως μετέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Π» εικάζεται, πως «ετοίμαζε κάτι μεγάλο. Τα εργαλεία ήταν καινούργια και τα είχε όλα σ’ ένα σακίδιο. Συν τη μάσκα σιλικόνης».

Πάτρα κοκαΐνη - όπλα

Τα κατασχεθέντα πειστήρια από τα σπίτια του Αιγιώτη «πορτιέρη»

Ο «πορτιέρης» και ο συγκατηγορούμενος του μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν σήμερα θα οδηγηθούν στον ανακριτή Πατρών για ν’ απολογηθούν.

Η ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗ

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται για ναρκωτικά, όμως ο 50χρονος που χαρακτηρίζεται από τις διωκτικές Αρχές ως «αδίστακτος, σκληρός και αιμοσταγής» είχε απασχολήσει το 2009, για ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ στον Ταύρο. Και πάλι ήταν εκείνος που πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι υπάλληλο. Κατά πληροφορίες ποσό από το μερίδιο που εισέπραξε από τη λεία «μαμούθ», το δαπάνησε για την αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν μία Porsche και μία Aston Martin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Και ξαφνικά από καλοκαίρι… χειμώνας, πώς θα κινηθούν οι ψυχρές αέριες μάζες ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Πάτρα: Από σήμερα διαθέσιμο το πετρέλαιο θέρμανσης, πού θα κυμανθούν οι τιμές

Νέα επίθεση σε σχολείο στην Πάτρα, έστειλε 18χρονο στο Νοσοκομείο

Πάτρα: Εκαψαν αυτοκίνητο, σε ποιον ανήκει ΦΩΤΟ

Δήμος Αιγιαλείας: Η κούρσα διαδοχής του Δημήτρη Καλογερόπουλου, οι υποψήφιοι «μνηστήρες»

Ερύμανθος: Πότε θα «δουν» αποζημιώσεις οι πυρόπληκτοι, στην «Π» ο Μπαρής