Πάτρα: Πρόωρες εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο, πρόταση μομφής Βαγενά σε Διονυσάτου

Σε τροχιά πρόωρων εκλογών ο Εμπορικός – Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας στον απόηχο των εκλογών της ΟΕΕΣΠ. Σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση για την πρόταση μομφής του Γιώργου Βαγενά κατά της Προέδρου Ερμίνας Διονυσάτου.

 

Βαγενά Το συμβούλιο συνεδρίαζε μέχρι τα μεσάνυχτα

Μέσα σε κλίμα έντασης διεξαγόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ Τρίτη 15/10/2024, η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει εναντίον της προέδρου Ερμίνας Διονυσάτου η παράταξη του Γιώργου Βαγενά, Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων.

Ο Γιώργος Βαγενάς κατηγόρησε την Ερμίνα Διονυσάτου για πολιτική και συνδικαλιστική «προδοσία». Αφού αποκάλυψε το παρασκήνιο της συμφωνίας του, με την παράταξη του Κώστα Ζαφειρόπουλου για μοίρασμα της προεδρίας στις εκλογές του 2022, είπε ότι πριν από μερικούς μήνες παραχώρησε, λόγω φόρτου εργασίας, τη θέση στην Ερμίνα Διονυσάτου, η οποία όμως αυτονομήθηκε.

Συγκεκριμένα, την κατηγόρησε ότι δεν ακολουθούσε τα συμπεφωνημένα με την παράταξη του Κώστα Ζαφειρόπουλου, έπαψε να συνεργάζεται με το προεδρείο, υποκαθιστούσε τον γραμματέα Χρήστο Σολωμό και μεθόδευσε με αντικαταστατικές διαδικασίες την «καρατόμηση» του ταμία Ανδρέα Στελλάτου, λειτουργώντας κατά το ρητό «ενός ανδρός αρχή» και κάνοντας ευκαιριακές λυκοσυμνμαχίες με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης Ρούπα – Κατσιγιάννη, που είδαν στο πρόσωπό της την ευκαιρία να επιτεθούν και να αλώσουν το προεδρείο του συλλόγου.

Κατά τον Γιώργο Βαγενά, αποκορύφωμα αυτής της διαδρομής της κυρίας Διονυσάτου, ήταν να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της ΟΕΕΣΠ με τον συνδυασμό τού Μεσολογγίου, μαζί με τον Κώστα Ζαφειρόπουλο παρά την υπογραφή και δέσμευσή τους το 2022. Ο Γιώργος Βαγενάς επανέλαβε πως ο άγραφος νόμος του εμπορίου ότι «οι συμφωνίες οφείλουν να τηρούνται και από τα δύο μέρη» δυστυχώς εξέπεσε από την πλευρά της προέδρου.

Η Ερμίνα Διονυσάτου απάντησε, από την πλευρά της, λέγοντας πως ο πόλεμος εναντίον της ξεκίνησε τη στιγμή που είχε το θάρρος να εκφράσει την αντίθεσή της σε επιλογές που έκανε ο Γιώργος Βαγενάς στην ομοσπονδία, κάτι που τη βρήκε κάθετα αντίθετη. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές της ομοσπονδίας.

Επιπλέον, κατηγόρησε την παράταξη του Γιώργου Βαγενά ότι ήθελαν μια πρόεδρο που θα ήταν «στρατιωτάκι» τους και υποχείριό τους, κάτι που η ίδια δεν υπήρξε ποτέ και αυτό δεν τους άρεσε. «Κάθε φορά που κάποιος εκφράζει διαφορετική άποψη από τη δική τους, τον στοχοποιούν και τον πολεμούν» είπε η κυρία Διονυσάτου, που υπερασπίστηκε την προεδρική της θητεία, λέγοντας ότι υπηρέτησε τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών με ακεραιότητα, διαφάνεια και αφοσίωση, αποσκοπώντας με μοναδικό γνώμονα το καλό των μελών του και την ενίσχυση του συλλόγου.

ΡΟΥΠΑΣ

Ο σύμβουλος της «Εμπορικής Ανανέωσης» Γιάννης Ρούπας σχολίασε πως για ακόμα μία φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Κληθήκαμε να λύσουμε τα εσωκομματικά τους προβλήματα με κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον σύλλογο. Οι κ.κ. Βαγενάς και Ζαφειρόπουλος παραδέχτηκαν ότι υπήρχε μυστική συμφωνία μεταξύ τους, για την προεδρία από τις εκλογές του 2022. Οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που φωνάζαμε τόσο καιρό βγήκαν στην επιφάνεια μετά από τις προσωπικές τους κόντρες».

Η συνεδρίαση θα συνεχιζόταν με ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά της Ερμίνας Διονυσάτου, ενώ νωρίτερα, το συμβούλιο αποφάσισε να οδηγηθεί ο σύλλογος σε πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Φεβρουάριο, από τον πρόεδρο που θα εκλεγόταν χθες τη νύχτα.