Αντιδρομήσεις: Δήμος Πατρέων, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη σε από κοινού λύση

Βρέθηκε η άκρη στον γραφειοκρατικό λαβύρινθο Υπηρεσιών – Ίσως δεν χρειαστεί Συμβούλιο της Επικρατείας

ΠΑΤΡΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΟΥΝΑΡΗ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ Το υπουργείο αποφάνθηκε: Η Κορίνθου είναι αρμοδιότητα του Δήμου

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να απεμπλακούν οι αντιδρομήσεις σε Κορίνθου και Κανακάρη, αποφάσισε χθες η Δημοτική Επιτροπή.

Ο Δήμος Πατρέων αναμένεται να ασκήσει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ουσιαστικά μπλοκάρισε τις διαδικασίες για την αντιδρόμηση της Κορίνθου, επειδή έχει εκτιμηθεί ότι πρόκειται για εθνικό δρόμο που βρίσκεται εκτός δικαιοδοσίας του Δήμου και άρα δεν είναι ο αρμόδιος για να αποφασίσει και να εφαρμόσει αλλαγές στη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ωστόσο, μπορεί να μην προλάβουμε να φτάσουμε στην πόρτα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, καθώς η «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει πως ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βρίσκονται επιτέλους σε διαδικασία διαλόγου και συνεννόησης, προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα εξωδικαστικά.

Οπως δήλωσε η αντιδήμαρχος κυκλοφοριακών και πολεοδομικών ρυθμίσεων Τασία Τογιοπούλου ο Δήμος Πατρέων έχει αιτηθεί συνάντηση με τις άλλες δύο πλευρές, καθώς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κατά πληροφορίες, έλυσε το θέμα της αρμοδιότητας επί της οδού Κορίνθου, αναγνωρίζοντας ότι ανήκει στον Δήμο Πατρέων.

Στο ερώτημα, γιατί χρειάστηκε να περιμένουμε τόσο καιρό, για να συνεννοηθούν οι τρεις φορείς μεταξύ τους, η κυρία Τογιοπούλου είπε, πως ο Δήμος Πατρέων πάντα βρισκόταν σε επικοινωνία με τις άλλες δύο πλευρές, όμως, το θέμα έχει να κάνει με την τυπική διευθέτηση της εμπλοκής, δηλαδή πώς θα ανακληθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας, για την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Γραφειοκρατικός λαβύρινθος, με απλά λόγια.

Πάντως, η κυρία Τογιοπούλου τόνισε πως η δημοτική αρχή της Πάτρας θα κάνει ό,τι χρειάζεται και θα πάρει όσο χρόνο απαιτηθεί, για να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. «Οι αντιδρομήσεις θα γίνουν γιατί με βάση αυτές έχει σχεδιαστεί το κυκλοφοριακό της Πάτρας και οι αναπλάσεις στο κέντρο» είπε.

Για την ώρα, η πόλη βιώνει τη μεγάλη κυκλοφοριακή αλλαγή με την πεζοδρομημένη Μαιζώνος που σε ορισμένες στιγμές της ημέρας επιβαρύνει τον φόρτο των οχημάτων στην Κανακάρη και την Οθωνος-Αμαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oσμή σκανδάλου στην Πάτρα, «βαφτίζονται» διαβητικοί αλλά χωρίς να είναι!

Καιρός: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα 17/10, η πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα

Πάτρα: Η αποστομωτική απάντηση του «πορτιέρη» για το όπλο στην υπόθεση Καλλίτση, άφωνοι Αστυνομικοί και Εισαγγελέας

Πάτρα: 86χρονος «μερακλής», τι δεν ήθελε να μαθευτεί κατά τη σύλληψή του

Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης ζητά 70.000 ευρώ αποζημίωση 

Ορθοπαιδικός από την Πάτρα στην λίστα των υπερσυνταγογραφήσεων, τι αποκάλυψε ο Α. Γεωργιάδης

Φρίκη στην Κρήτη: Την βίαζε, την βασάνιζε και την «προωθούσε» και σε άλλους ο πατέρας της 

Νέα Κίος: Με 170 χλμ έτρεχε το αυτοκίνητο που σκότωσε τη μητέρα δύο παιδιών – Βίντεο ντοκουμέντο

Απίστευτο, ο Μανωλάς υπέγραψε σε ομάδα Ερασιτεχνικού

Συναγερμός μετα από απειλή για βόμβες σε σημεία της Αθήνας