Ο Σωκράτης Φάμελλος στην «Π»: «Το διακύβευμα είναι η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η υποψηφιότητά μου είναι μια εγγύηση ότι θα υπάρχει η επόμενη μέρα το κόμμα» – Η εκστρατεία του ξεκίνησε από την Πάτρα

Σωκράτης

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί εν μέσω αναταραχών να στυλωθεί και πάλι σε στέρεες βάσεις και ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος με την πολιτική σοβαρότητα που τον διακατέχει, καταβάλλει προσπάθειες να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου από τις εσωκομματικές διαμάχες στην ουσιώδη συζήτηση για το μέλλον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Των ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΟΓΚΟΥ

Την Παρασκευή, ο υποψήφιος πρόεδρος βρέθηκε στην Πάτρα στο πλαίσιο της ανάπτυξης των θέσεων του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας. Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη και φίλους του κόμματος, να μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών στις 19.30, αλλά και να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε στην «Πελοπόννησο» για την επόμενη μέρα του κόμματος, αλλά και για την καταλληλότητα του ίδιου να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «διασφαλίζοντας» το μέλλον.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει σελίδα. Και να κάνει πράξη την Προοδευτική Συμμαχία. Από τη συρρίκνωση και την απαξίωση, να γίνουμε σοβαροί, αξιόπιστοι και δυνατοί για το συμφέρον των πολλών και της κοινωνίας… Και αυτό είναι κάτι που απαιτεί ομαδική δουλειά» επισημαίνει αρχικά ο κ. Φάμελλος και συνεχίζει:

«Η υποψηφιότητά μου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει βασική μου επιδίωξη την ενότητα και την ενίσχυση του κόμματος και απευθύνεται σε όλη την κομματική και κοινωνική βάση. Στον κόσμο που στήριζε και στηρίζει ανιδιοτελώς το κόμμα, αλλά και από νέους ανθρώπους, τους οποίους προσκαλώ να εγγραφούν στις οργανώσεις μας».

Ο Σωκράτης Φάμελλος, κλείνοντας, ζητά από τα μέλη του κόμματος να δώσουν απαντήσεις στα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Καταλήγει:

«Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι ενωτική. Να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στην τοξικότητα, στις αντιθέσεις και στις επιθέσεις που έχουμε βιώσει. Πρέπει μαζί να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας και πρέπει να εγγυηθούμε όλες και όλοι μαζί την ενότητα. Στο Τεχνικό Επιμελητήριο από το 1997, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2003, αλλά και ως υπουργός και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχω υπηρετήσει και τον ενιαίο λόγο και τη συλλογικότητα και τη συνέπεια στην πολιτική. Γιατί το διακύβευμα είναι η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και η υποψηφιότητά μου είναι μια εγγύηση ότι θα υπάρχει η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη

«Ανοιγμα» σε όλους τους ψηφοφόρους της Αριστεράς έκανε χθες από την Πάτρα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, εξαπολύοντας παράλληλα, «βολές» για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος το βράδυ σε εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, παρουσίασε την υποψηφιότητά του για τη θέση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλευρό του υποψήφιου ήταν οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός και Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας με την αίθουσα να είναι κατάμεστη από κομματικά στελέχη με τον Σωκράτη Φάμελλο να αναφέρει, ότι η παρουσία τους στέλνει μήνυμα σε όλους για τη νέα προσπάθεια στο κόμμα.

Σωκράτης

Ο υποψήφιος πρόεδρος τόνισε ότι ήταν η επιλογή του να ξεκινήσει περιοδεία από την Περιφέρεια και έκανε αναφορά και σε θέματα της Πάτρας, όπως το τρένο και το παραλιακό μέτωπο.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, παρέθεσε Συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο για την ύπαρξη του κόμματος στην πολιτική σκηνή, η επιλογή του πρόεδρου.

«Οι επικείμενες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο ή περισσότερο, το πρόσωπο του προέδρου, αλλά την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα» είπε αρχικά ο Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται σε μία κοινωνική ανάγκη. Πρέπει να έχουμε ένα αριστερό, προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα, το οποίο να έχει τις αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, ενσωματωμένες στο DNA του. Παράλληλα, να μπορεί να υπηρετήσει και αδέσμευτα και να έχει αποδείξει και με κυβερνητικό έργο, ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τα δύσκολα». Σημείωσε επίσης, ότι όλο και περισσότερο έρχεται από την κοινωνία το αίτημα «τελειώστε πλέον με τα εσωτερικά, φτάνει πια αυτή η μιζέρια, δώστε απαντήσεις στα δικά μας προβλήματα».

Ο κ. Φάμελλος, απαντώντας σε ερώτηση εάν ο κ. Κασσελάκης δικαιούται να είναι υποψήφιος, σημείωσε ότι υπάρχει ήδη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι η στάση του και η λειτουργία του είναι αναντίστοιχη και ασύμβατη με τον ρόλο του υποψηφίου.

Βουλευτές και κομματικά στελέχη στην κατάμεστη εκδήλωση

Βουλευτές και κομματικά στελέχη στην κατάμεστη εκδήλωση

«Θεωρώ ότι είναι απολύτως δικαιολογημένη και σωστή η απόφαση της ΚΕ» είπε και αναρωτήθηκε: «Γιατί ο πρώην πρόεδρος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον θέλει να διεκδικήσει την προεδρία του και γιατί φθείρει ένα κόμμα στο οποίο θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία του; Δεν είναι δυνατόν, για μια προσωπική επιδίωξη, ούτε να φθείρεται ο χώρος που θέλει να ηγηθεί, ούτε εμείς να επιτρέψουμε να φθαρεί μια παρακαταθήκη ιδεών και αγωνίας του κόσμου για την επόμενη ημέρα».

Αναφερόμενος στα σενάρια που διακινούνται περί πιθανών αποχωρήσεων βουλευτών, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι «σαφώς έχω ταχθεί, και στο παρελθόν, κατά αποχωρήσεων προηγούμενων συντρόφων. Οποιαδήποτε αφαίρεση κοινοβουλευτικής δύναμης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αφαίρεση κοινοβουλευτικής δύναμης από την κοινωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα απευθύνει, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσκληση σε όσους βουλευτές αποχώρησαν μετά την εκλογή Κασσελάκη στο κόμμα, ο κ. Φάμελλος απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «τώρα απευθύνω πρόσκληση σε όλους όσοι θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι τους, αλλά δεν απευθύνομαι σε ένα άλλο κόμμα. Εχω διαφωνήσει με την επιλογή τους, αλλά και με τον τρόπο που έγινε».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «αυτή η άρνησή μου όμως δεν στερεί τη δυνατότητα πολιτικών συνεργασιών. Διότι η κοινωνία απαιτεί να έχουμε προοδευτικές συνεργασίες για θέματα που την αφορούν, όπως η ακρίβεια, το κράτος δικαίου ή την ειρήνη».