Κ. Παπαστεφανάκης: «Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν λύτρωση και ελπίδα»

Με έξοδα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, ο Γιάννης χειρουργήθηκε πριν από μερικές ημέρες στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει τις θεραπείες του

Παπαστεφανάκης

Aυτό το παιδί δεν είναι μόνο γεννημένος νικητής, αλλά και γεννημένος να εμπνέει τους γύρω του. Με την αστείρευτη δύναμη ψυχής και δύο γονείς «βράχους» στο πλευρό αποτελεί παράδειγμα για πολλούς από εμάς.

Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα. Το θέμα του πήρε πανελλήνιες διαστάσεις πριν από καιρό, αλλά στην περίπτωσή του ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Φίλαθλος του ΠΑΟΚ ο 14χρονος, έχει γίνει ήδη σύμβολο φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους οπαδούς όλων των ομάδων.
Ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης ευαισθητοποιήθηκαν στην πράξη και αποφάσισαν να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να εκπληρώσουν το όνειρο του Γιαννάκη: Να σηκωθεί στα πόδια του και να περπατήσει. Αυτό που για τους περισσότερους είναι κάτι το αυτονόητο.

Με έξοδα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, ο Γιάννης χειρουργήθηκε πριν από μερικές ημέρες στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει τις θεραπείες του.

Η οικογένειά του έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ να φροντίζει για όλα. Σημαντικό επίσης είναι ότι όλες οι μεγάλες ΠΑΕ έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για την περίπτωση του Γιαννάκη και τον στηρίζουν με κάθε ευκαιρία.
Ο Κωστής Παπαστεφανάκης, πατέρας του Γιαννάκη, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για όσα πέρασε ο γιος του, για την επέμβαση, αλλά και το τι γίνεται από εδώ και πέρα.
Παπαστεφανάκης«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ»
«Τώρα είμαστε σε φάση ενδυνάμωσης και φυσικοθεραπειών, αλλά μπροστά μας έχουμε πολλή δουλειά. Εγινε όμως το πρώτο βήμα χάρη στον Ιβάν Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια στην πράξη. Ο Γιαννάκης είναι πολύ δυνατός και αυτός είναι που μας δίνει κουράγιο. Αυτό που θέλει είναι να πραγματοποιήσει το όνειρό του, που είναι να σηκωθεί όρθιος και να περπατήσει. Αν μου ζητήσει ο Σαββίδης να κόψω το κεφάλι μου και να ξεριζώσω την καρδιά μου, θα το κάνω γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Μιλήσαμε τελευταία φορά τον Ιούλιο.
Πριν φύγουμε για την Αμερική, δεν σας κρύβω ότι ο Γιάννης ήταν λίγο φοβισμένος. Μόλις φτάσαμε εκεί, μας έλεγε “τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ” και ήταν λίγο ανήσυχος. Δεν του αρέσει να πονάει, όπως και σε κάθε παιδί. Μόλις βγήκε από το χειρουργείο, νόμιζε ότι είχαν περάσει δέκα λεπτά από την επέμβαση και ήταν πολύ ευδιάθετος. Είχε κάποιους πόνους, αλλά τους αντιμετώπιζε. Μετά ήταν χαρούμενος και μας έλεγε “πάμε να κάνουμε αυτό που είναι να κάνουμε”. Μόλις το ακούς αυτό από το παιδί, παίρνεις δύναμη και κουράγιο», λέει ο Παπαστεφανάκης, ο οποίος βρίσκεται μαζί μςε τη σύζυγό του συνέχεια δίπλα στον γιο τους.
ΤΖΟΛΑΚΗΣ, ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΠαπαστεφανάκηςΕπίσης, αυτό που έδωσε μεγάλη χαρά στον Γιάννη ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε στην Αμερική από ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων. «Τον πήρε τηλέφωνο ο Τζολάκης από τον Ολυμπιακό, ο Ιωαννίδης από τον Παναθηναϊκό, ο Μάνταλος από την ΑΕΚ, τα κορίτσια από τη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ και πολλοί άλλοι. Ολο αυτό τού έδινε τρελή ενέργεια. Θα σας αναφέρω και ένα περιστατικό για να καταλάβετε την αγάπη που έχουμε για τον ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή, ενώ ήμασταν στην Αμερική, πήγαμε στην εκκλησία και λόγω της διαφοράς ώρας, είχαμε τα ακουστικά και ακούγαμε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ! Και εγώ, αλλά και η σύζυγός μου πιστεύουμε στον Θεό, είμαστε άνθρωποι της εκκλησίας, αλλά δεν είμαστε άνθρωποι που κάνουν τους μεγάλους σταυρούς.
Θεωρώ ότι όλο αυτό που έγινε ήταν σημαδιακό. Στις 11 Σεπτεμβρίου που έχει τα γενέθλιά του ο Γιάννης, μπήκε για προεγχειρητικό έλεγχο και στις 12 έγινε το χειρουργείο. Στις 10 Οκτωβρίου πατήσαμε ξανά το πόδι μας στην Ελλάδα και ήταν η ημέρα που είχαμε πάρει τον Γιαννάκη στο σπίτι μας όταν είχε γεννηθεί».
Παπαστεφανάκης«Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΗΤΑΝ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ»
Η φωνή του Κωστή Παπαστεφανάκη λυγίζει όταν φτάνει η κουβέντα μας στον Ιβάν Σαββίδη. «Ποτέ δεν έχασα το κουράγιο μου και δεν απογοητεύτηκα, πάντα πίστευα ότι κάτι θα γίνει. Είχαμε κάνει κάποιες μικροεπεμβάσεις και στην Ελλάδα, αλλά τώρα ήταν κάτι μόνιμο. Τα ποσά που απαιτούνται είναι τρελά. Ο,τι και να κάναμε, δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά. Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν λύτρωση για εμάς. Ηταν η ελπίδα να δούμε το παιδί μας όρθιο.
Λόγω της αναγνωριμότητας που έχει πλέον ο Γιάννης, πολλοί γονείς μάς ζητούν να τους καθοδηγήσουμε για το συγκεκριμένο χειρουργείο. Το θέμα είναι όμως να βρεθεί ένας άνθρωπος – όπως στη δική μας περίπτωση – να αναλάβει τα έξοδα, που είναι τεράστια.
Εμείς πλέον μένουμε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Η σύζυγός μου είναι δημόσιος υπάλληλος και είναι εύκολο να πάρει απόσπαση, ενώ και εγώ έχω τη διαβεβαίωση από τον Οργανισμό ότι θα εργαστώ. Οπως είπα, ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια και τα έχει καλύψει όλα. Τώρα το μόνο που μένει είναι να περπατήσει ο Γιαννάκης και να είναι το όνειρό μας πραγματικότητα».