Ο Προμηθέας μάχη με την Καρδίτσα – Pre game

Ο Προμηθέας υποδέχεται σήμερα την Καρδίτσα και θέλει να φτάσει στη νίκη που θα τον διατηρήσει σε τροχιά 4άδας στη Basket League.

Προμηθέας Ο Προμηθέας περιμένει πολλά σήμερα από τον Τζόρντον Βαρνάντο

Μετά τα τρία σημερινά (26/10) παιχνίδια, η 4η αγωνιστική της Stoiximan GBL θα συνεχιστεί σήμερα με δύο ακόμη αναμετρήσεις. Η πρώτη θα γίνει στην Πάτρα όπου ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola θα υποδεχτεί την Καρδίτσα Ιαπωνική (27/10, 17:15, ΕΡΤ3).

Ας δούμε τι λέει για το σημερινό παιχνίδι ο ΕΣΑΚΕ:

Η αχαϊκή ομάδα άρχισε την προσπάθεια της στο νέο Πρωτάθλημα με τις νίκες επί του Αμαρουσίου εκτός και του Λαυρίου DHI εντός έδρας αλλά ακολούθησε η ήττα από τον Άρη Midea στη Θεσσαλονίκη. Το παιχνίδι απέναντι στην Καρδίτσα Ιαπωνική έρχεται πριν από μία τριάδα δύσκολων αγώνων, αφού θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Παναθηναϊκό AKTOR εκτός, τον Ολυμπιακό εκτός και την ΑΕΚ Betsson εντός έδρας.

Η θεσσαλική ομάδα έχει μπει στη φετινή Stoiximan GBL με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια της, αλλά μέσα από ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα δεδομένου ότι αντιμετώπισε κατά σειρά τον Παναθηναϊκό AKTOR εντός, την ΑΕΚ Betsson εκτός και τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Μετά το παιχνίδι στην Πάτρα, η Καρδίτσα Ιαπωνική θα δώσει δύο διαδοχικά ματς στην έδρα της αντιμετωπίζοντας τον Κολοσσό H Hotels Collection (2/11) και τον Πανιώνιο Χυμοί Viva (11/11).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola ήταν ο νικητής των τριών από τους τέσσερις αγώνες που έγιναν με την Καρδίτσα Ιαπωνική στο πλαίσιο της Stoiximan GBL. Στα ματς του «Δ.Τόφαλος» έκανε το 2/2, φτάνοντας στη νίκη με διψήφιες διαφορές αφού επικράτησε…

* Με 76-66 στο παιχνίδι της σεζόν 2022-23. Τον οδήγησε η τριάδα των Αρνόλντας Κουλμπόκα (18π, 4ρ, 6κ.φ), Τρέβις Σίμπσον (14π.) και Ντάστιν Χογκ (13π). Για τους φιλοξενούμενους καλύτεροι ήταν οι Ρομπέρτο Γκάλινατ (17π.), Γιάννης Αγραβάνης (12π, 11ρ) και Σον Έβανς (9π, 10ρ).

* Με 87-75 στο παιχνίδι της σεζόν 2023-24. Κορυφαίοι του Προμηθέα Πάτρας Βίκος Cola ήταν ο Άντονι Κάουαν (15π, 5ρ, 5ασ, 9κφ) και ο Λίνος Χρυσικόπουλος (13π, 3/3τρ). Για τους Θεσσαλούς είχαν ξεχωρίσει ο Νίκος Δίπλαρος (18π, 4/8τρ, 4ρ, 6ασ.) και ο Σακ Μπιουκάναν (16π, 7/12δ, 5ασ).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΒΙΚΟΣ COLA

MILESTONE

* Ο Λίνος Χρυσικόπουλος απέχει πέντε εύστοχα δίποντα από τα 500. Σε 296 εμφανίσεις στη Stoiximan GBL, ο διεθνής φόργουορντ μέτρησε 494/877 (56,32%).

* Ο Κένι Ουίλιαμς μετράει αντίστροφα για τους 1.000 πόντους στη Stoiximan GBL. Μέσα από το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Άρη Midea, ο Αμερικανός που διανύει την τέταρτη σεζόν του στην Ελλάδα, έφτασε και ξεπέρασε τους 900.

* Ο Αντώνης Καραγιαννίδης ήταν ο 1ος ριμπάουντερ της κατηγορίας μετά την 3η αγωνιστική, έχοντας 28 ριμπάουντ. Στην περσινή σεζόν χρειάστηκε 15 παιχνίδια για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.

* Πέντε φορές συνολικά στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, υπήρξαν επιδόσεις πέντε διψήφιων σκόρερ από μία ομάδα. Οι δύο ήταν από τον Προμηθέα στα παιχνίδια του με το Λαύριο DHI και τον Άρη Midea.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ

MILESTONE

* Έξι ριμπάουντ μακριά από τα 200 βρίσκεται ο Γιώργος Καμπερίδης.

* Μία ακόμη θέση στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) θα «σκαρφαλώσει» ο Λεωνίδας Κασελάκης. Με την 359η εμφάνιση του θα ξεπεράσει τον Μάνθο Κατσούλη και θα μείνει μόνος στην 37η θέση.

* Η μοναδική βολή που εκτέλεσε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν εύστοχη και με αυτήν ο Νίκος Δίπλαρος έφτασε τις 200. Σε 120 παιχνίδια στη Stoiximan GBL μετράει 200/264 (75,75%).

* Ο Λάνγκστον Χολ μοιράζονταν με τον Νίκο Γκίκα του Πανιωνίου Χυμοί Viva, τον μεγαλύτερο συντελεστή ασίστ/λαθών έχοντας +12 (17 ασίστ / 5 λάθη) των τριών πρώτων αγωνιστικών.