Ακράτα: Στη δικαιοσύνη το «σκάνδαλο» της εκκένωσης βυτίων λυμάτων στο Αίγιο

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, την Τρίτη η εκδίκαση της υποθεσης που αφορά στα τιμολόγία βυτίων του τ. Δήμου Ακράτας. Βαρύ κατηγορητήριο για πρώην αιρετούς της  και υπαλλήλους.

ακράτα

Μία «αμαρτωλή» υπόθεση, από το 2010, που με τον εντοπισμό της αμέσως χαρακτηρίστηκε ως «σκανδαλώδης», ενώ είχε ξεχαστεί, επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με ενέργειες της δικαιοσύνης.

Στις 3 Νοεμβρίου, κατά πληροφορίες της «Πελοποννήσου της Δευτέρας», φτάνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, το βαρύ κατηγορητήριο για πρώην αιρετούς της Ακράτας και υπαλλήλους, τους οποίους βαραίνει η «κατάχρηση δημοσίου χρήματος ύψους 850.000 ευρώ», που αφορά στα τιμολόγια βυτίων του τ. Δήμου Ακράτας, ύστερα από καταγγελία για αριθμό τιμολογίων, μικρότερο από τον πραγματικό αριθμό των οχημάτων, που εκκένωναν κατόπιν στον Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου.

Η υπόθεση έφτασε, αρχικά, στον εισαγγελέα, το 2010 από τον τότε πρώτο δήμαρχο Αιγιάλειας Στάθη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος μόλις παρέλαβε τα έγγραφα του συνεννοούμενου Δήμου Ακράτας, επικοινώνησε με τον τ. Δήμαρχο Ακράτας Πάνο Μελή και τον ενημέρωσε ότι καταθέτει μηνυτήρια κατά παντός υπευθύνου για να διερευνηθεί το θέμα.

Άμεσα, προχώρησε η διαδικασία της προανάκρισης σε δύο κατευθύνσεις.

«Στο σκοτάδι»« παραμένει , εξάλλου  η υπόθεση εκκαθάρισης της Δημοτικής Επιχείρησης του Υδροηλεκτρικού Τσιβλού, για την οποία δεν υπήρχαν στοιχεία και σε κάθε ενέργεια που έκανε ο κ. Θεοδωρακόπουλος περιέργως γίνονταν προσφυγές και ενστάσεις, την ώρα που το έργο φαίνεται να απέδιδε περί τα 700.000 ευρώ κατά μέσο όρο τον χρόνο, θέτοντας ευθέως ζήτημα διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, από πολιτικούς προϊσταμένους και υπηρεσιακούς, αφού δεν υπήρχαν καν παραστατικά!

Ακόμα και σήμερα, ο Δήμος Αιγιάλειας δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως τη λειτουργία του ΥΗΣ Τσιβλού. Είναι κάτοχος του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,724 MW, μετά το πέρας της πρώτης 20ετίας λειτουργίας του τον Μάιο του 2019 και τη λήξη της από 22/12/14 της σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που διατηρούσε με τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ) τώρα επιχειρεί να αποζημιώνεται εφεξής για την πωλούμενη ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο ότι το δημοτικό συμβούλιο έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Ανάθεση στον Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης Τελευταίου Καταφυγίου (ΦοΣΕΤεΚ) της εκπροσώπησης του ΥΗΣ Τσιβλού) στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

2) Ανοιγμα τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης εσόδων από πώληση ηλεκτρικής ενέργειας ΜΥΗΣ Τσιβλού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.