Σρι Λάνκα: Μαϊμού προκαλεί γενικό μπλακ άουτ

Το μπλακ άουτ της Κυριακής δεν ήταν το πρώτο στη χώρα, αλλά σίγουρα είναι το πιο παράξενο!

Σρι Λάνκα

Μια απρόσμενη αιτία προκάλεσε χάος στη Σρι Λάνκα, όταν μια μαϊμού σκαρφάλωσε σε κολώνα ρεύματος και βύθισε ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι. Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, αφήνοντας 22 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ηλεκτροδότηση, εν μέσω αφόρητης ζέστης 30°C.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Κουμάρα Τζαγιακόντι, το ζώο ήρθε σε επαφή με έναν μετασχηματιστή, προκαλώντας ανισορροπία στο σύστημα ηλεκτροδότησης και κατάρρευση του δικτύου. Παρόλο που οι περιοχές με γεννήτριες αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση γρήγορα, πολλές άλλες παρέμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες.

Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι το ηλεκτρικό δίκτυο της Σρι Λάνκα είναι ευάλωτο και ανεπαρκώς συντηρημένο. Ένας ανώνυμος μηχανικός δήλωσε στη Daily Mirror ότι «μια μικρή διαταραχή μπορεί να οδηγήσει σε μπλακ άουτ σε ολόκληρη τη χώρα».

Χιούμορ στα Κοινωνικά Δίκτυα

Παρά την ταλαιπωρία, οι πολίτες δεν έχασαν το χιούμορ τους. Χρήστες στα social media σχολίασαν σκωπτικά.

Η τύχη της μαϊμούς που προκάλεσε το μπλακ άουτ παραμένει άγνωστη.

Το περιστατικό αναδεικνύει ένα ευρύτερο πρόβλημα στη χώρα: την εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού των toque macaques, ενός ενδημικού είδους πιθήκου, οι οποίοι φτάνουν πλέον τα 3 εκατομμύρια και συχνά εισβάλλουν σε ανθρώπινες κατοικίες αναζητώντας τροφή.

 

 

Διαβάστε επίσης

Σεισμοί Κυκλάδες: Μπαράζ νυχτερινών δονήσεων πάνω από 4 ρίχτερ, συνεδριάζει η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου

Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τέμπη: Τι κατέσχεσε η ΕΛΑΣ κατά την «έφοδο» στην εταιρεία φύλαξης

Αχαΐα – Κατολισθήσεις: Θέμα χρόνου οι διώξεις για τα καθυστερούμενα – Το Δασαρχείο ζήτησε παράταση!