Κορονοϊός: Θέμα χρόνου είναι η επιβολή μέτρων στην κόκκινη Αχαΐα

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων χθες καθώς έφτασαν τα 161 στον νομό μας και τα 4.696 πανελλαδικά.

Αχαΐα

Τα 161 έφτασαν χθες τα κρούσματα στην Αχαΐα. Οι σειρήνες των ασθενοφόρων τις νυχτερινές ώρες άρχισαν και πάλι να ηχούν μεταφέροντας περιστατικά στα νοσοκομεία.

«Η προχθεσινή εφημερία του ΠΓΝΠ ήταν εφιαλτική» μας περιγράφει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, προσθέτοντας: «Πλέον τα νοσοκομεία μας έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς φαίνεται ότι αυξάνεται η ροή των νοσηλειών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος στο ΠΓΝΠ χθες νοσηλεύονταν 33 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 25 ασθενείς.

Ενδεικτικό είναι πάντως ότι χθες στο Επιμελητήριο διενεργήθηκαν 407 ράπιντ τεστ εκ των οποίων τα 20 ήταν θετικά.

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

«Το 95% των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι» επισημαίνει ο κ. Καρβέλης. Αναφερόμενος στις ηλικίες των ασθενών σημειώνει «είναι κυρίως μεσαίες 45,56, 68. Το μήνυμα για αύξηση των εμβολιασμών πρέπει να περάσει στον καθένα. Βλέπουμε ότι ξεσπάει πλέον πολύ δυνατά το τέταρτο κύμα. Δεν εισακουστήκαμε έγκαιρα και δεν το προλάβαμε. Τουλάχιστον ας ανταποκριθούν τώρα οι ανεμβολίαστοι πριν είναι πολύ αργά».
Από αύριο η κινητή μονάδα της 6ης ΥΠε θα επισκεφτεί όλες τις απομακρυσμένες περιοχές για να δώσει την ευκαιρία εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες.

Τους τελευταίους δύο μήνες οι εμβολιασμοί στην Αχαΐα έχουν καθηλωθεί περίπου στους 700 ημερησίως.