Μαρινάκης: «Η εξωτερική πολιτική δεν είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ» – Σκληρή απάντηση σε Ανδρουλάκη και αιχμές σε Κωνσταντοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά, ασκεί έντονη κριτική στην αριστερά για τη στάση της στο θέμα της Γάζας και τοποθετείται σε σειρά θεμάτων, από τη συνταγματική αναθεώρηση μέχρι τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για τα ελληνοτουρκικά έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αντιμετωπίζει την εξωτερική πολιτική με απλοϊκούς όρους. «Δεν είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η εξωτερική πολιτική. Οι όροι που τίθενται σε διεθνείς συμφωνίες δεν μπορούν να αφαιρούνται κατά το δοκούν. Η κυβέρνηση δείχνει σοβαρότητα και επιτυχία – ο πρωθυπουργός βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα», δήλωσε.
Αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας στη Γάζα, ο Μαρινάκης σημείωσε πως η χώρα κινείται θεσμικά και υπεύθυνα, με στήριξη στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απορρίπτοντας τις «απλουστεύσεις και αοριστολογίες» των ψηφισμάτων της Αριστεράς. «Η Ελλάδα δείχνει σοβαρότητα, όχι μεγάλα λόγια. Κανένα ψήφισμα της αριστεράς δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα», υπογράμμισε.
Κωνσταντοπούλου στο TikTok: «Κύριε Μητσοτάκη, ποιος σας πληρώνει για να σιωπάτε για τη Γάζα;»
Για τις πρόσφατες δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έθεσε ζήτημα «πληρωμών» του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός: «Σε ρητορική πεζοδρομίου δεν αξίζει απάντηση. Δεν θα πριμοδοτήσουμε τέτοιου είδους πολιτική».
Στο μέτωπο της συνταγματικής αναθεώρησης, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο: «Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να θέλει να επαναφέρει τις παθογένειες του παρελθόντος. Εμείς θέλουμε αξιολόγηση με βάση την απόδοση. Δεν είναι όλα πειθαρχικά παραπτώματα, υπάρχουν περιπτώσεις που ο υπάλληλος δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του». Υποστήριξε επίσης ότι «το Σύνταγμα είναι πάνω από την κείμενη νομοθεσία» και η μεταρρύθμιση αυτή «δεν πρέπει να χαθεί».
Όσον αφορά τη δικαιοσύνη, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει στη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της: «Δεν έχουμε δογματισμό. Το θέμα είναι σύνθετο και η πρόταση να εκλέγεται η Δικαιοσύνη από τη Δικαιοσύνη είναι απλοϊκή».
Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ένταξης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, απάντησε πως δεν υπάρχει οριστική απόφαση, αλλά «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για να διασφαλιστεί η χρηστή διαχείριση και να φτάσουν τα χρήματα στους πραγματικούς δικαιούχους». Σημείωσε πως «θα κάνουμε ό,τι απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση» και πως «η δικαιοσύνη πρέπει να τα ερευνήσει όλα».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News