Στους 131 οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας – 17 σε ΜΕΘ – Δηλώσεις Καρβέλη για την υφιστάμενη κατάσταση – ΒΙΝΤΕΟ

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Διοικητης της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης για την πορεία των εμβολιασμών.

Στους 131 οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας - 17 σε ΜΕΘ - Δηλώσεις Καρβέλη για την υφιστάμενη κατάσταση - ΒΙΝΤΕΟ

Καθημερινές είναι οι νέες εισαγωγές ασθενών στις κλινικές κορονοϊού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Ό Άγιος Ανδρέας”.

Τις τελευταίες ώρες οι ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό και νοσηλεύονται στα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, ανέρχονται στους 131.

Στο ΠΓΝΠ 48 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid -19, 13 στη ΜΕΘ και 5 παιδιά στην Παιδιατρική.

Στον “Άγιο Ανδρέα” νοσηλεύονται  61 άτομα στην κλινική covid και 4 στη ΜΕΘ.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Στο Επιμελητήριο χθες διενεργήθηκαν 394 ράπιντ τεστ εκ των οποίων τα 29 ήταν θετικά. Στα Ταμπάχανα έγιναν 212 τεστ με 7 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έγιναν 63 τεστ με 5 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Αιγίου 53 τεστ με ένα θετικό.

Γώγος στην «Π»: «Είδος υπό εξαφάνιση η μάσκα στην Πάτρα, ο Θεός βοηθός είναι δύσκολα τα πράγματα»

Στους 131 οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας - 17 σε ΜΕΘ - Δηλώσεις Καρβέλη για την υφιστάμενη κατάσταση - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης

Την ίδια ώρα ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ Πάτρας και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τριανταφύλλοπουλο, τόνισε την ανάγκη της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, δεδομένου πως στην παρούσα φάση η μεταδοτικότητα του κορονοϊού είναι μεγάλη σε συνδυασμό και με τη μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ».

Ο κ. Καρβέλης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των εμβολιασμών, καθώς από την καταγραφή των στοιχείων από τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής φαίνεται αύξηση στον αριθμό των ραντεβού. “Είναι ενθαρρυντικά τα μηνύμα που έχουμε. Σε καθημερινή βάση η κινητή μονάδα εμβολιασμού βρίσκεται σε ορεινές και ημιορεινές δύσβατες περιοχές του νομού. Είμαστε εκεί για να εμβολιάσουμε πολίτες που αδυνατούν να μεταβούν σε κάποιο από τα εμβολιαστικά κέντρα.  Έχουμε αλλάξει τη φιλοσοφία μας, ακολουθώντας το δόγμα “ερχόμαστε εμείς σε εσάς και όχι εσείς σε εμάς».

Επιπλεόν ο κ. Καρβέλης επεσήμανε «Η υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι η ίδια με αυτήν που ήταν πέρυσι και αυτό γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε με μια κοινωνιά ανοικτή, σε πλήρη λειτουργία η εκπαίδευση, η εστίαση και η νυχτερινή διασκέδαση, ενώ πέρυσι είμασταν υπό καθεστώς lockdown. Είναι φυσικό λοιπόν από τις συναθροίσεις και τις κοινωνικές συναναστροφές να έχουμε αύξηση των μολύνσεων. Έχουμε όμως και κάτι άλλο διαφορετικό, ότι στη ζωή μας πλέον υπάρχει και το εμβόλιο. Το επισημαίνω αυτό γιατί παρά το γεγονός πως έχουμε έναν αυξημένο αριθμό μολύνσεων στην κοινότητα, έχουμε μεν πίεση νοσηλειών στα νοσοκομεία μας, αλλά δεν έχουμε την απολύτη αντιστοιχία μολύνσεων και νοσηλειών, όπως συνέβη πριν ένα χρόνο. Και αυτό συμβαίνει γιατί το εμβόλιο θωρακίζει τους πολίτες.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ