Δίκη για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας: Απορρίφθηκε αίτημα της 34χρονης για ολιγοήμερη διακοπή

Aπορρίφθηκε το αίτημα ολιγοήμερης διακοπής λόγω απουσίας του συνηγόρου, από την πλευρά της 34χρονης που απήγαγε και κακοποίησε την 10χρονη Μαρκέλλα

Δίκη

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης κατέθεσε αίτημα ολιγοήμερης διακοπής, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό όπου βρίσκεται σε καθεστώς υποχρεωτικής 10ήμερης «καραντίνας».

Σημειώνεται ότι η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε σήμερα δεκαοκτώ μέρες πριν να εκπνεύσει το ανώτατο όριο των 18 μηνών της προσωρινής κράτησης.

Το αίτημα μετέφερε συνάδελφος του συνηγόρου υπεράσπισης και σύμφωνα με αυτό, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ταξίδεψε το προηγούμενο διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να υποβληθεί σε ειδικές ιατρικές εξετάσεις. «Σύμφωνα με την Νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου υποχρεούμαι σε καραντίνα για περίοδο 10 ολόκληρων ημερών […] η οποία στην περίπτωσή μου λήγει στις 23:59 της 2-12-2021 και δεν μού επιτρέπεται η αναχώρηση νωρίτερα», αναφέρεται στο αίτημα.

Το δικαστήριο απέρριψε τελικά το αίτημα κάνοντας δεκτή την σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία το χαρακτήρισε «προσχηματικό». Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για να διοριστεί δικηγόρος.