Συναγερμός στο Ελσίνκι λόγω ύποπτων drone
Προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου του Ελσίνκι στη Φινλανδία λόγω εντοπισμού ύποπτων drones.
Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου του Ελσίνκι προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου, οι αρχές της Φινλανδίας, μετά τον εντοπισμό ύποπτης δραστηριότητας μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στον εναέριο χώρο της περιοχής.
Η απόφαση για την καθολική αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ελήφθη άμεσα για λόγους ασφαλείας, καθώς τα drones εντοπίστηκαν να κινούνται εντός της ευρύτερης ζώνης ελέγχου του αεροδρομίου. H διοίκηση του αεροδρομίου δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των drones που εντοπίστηκαν, ούτε τη φύση της πιθανής απειλής, περιοριζόμενη στην ανακοίνωση της αναγκαστικής παύσης των πτήσεων.
Οι φινλανδικές αρχές ασφαλείας έχουν θέσει την περιοχή υπό στενή παρακολούθηση, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των χειριστών. Παραμένει άγνωστο το πότε θα δοθεί το πράσινο φως για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας των αεροδιαδρόμων, καθώς η διαδικασία ελέγχου του εναέριου χώρου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
