Αγγελική Σιακκή: Από την Πάτρα στην Αθήνα για να αναλάβει το Κτηματολογικό Γραφείο της πρωτεύουσας
Το Ελληνικό Κτηματολόγιο κάλεσε στην Αθήνα την κ. Σιακκή για να της δώσει τα ηνία του Κτηματολογικού Γραφείου της πρωτεύουσας
Η ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν μια μέρα δικαίωσης για την πατρινιά προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου της Αθήνας, Αγγελική Σιακκή. Δεν είναι και λίγο να τυγχάνει επιβράβευσης το πολύμοχθο έργο της ίδιας και όλων των διευθυντικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Ελληνικού Κτηματολογίου, το οποίο είναι πια μια απτή πραγματικότητα στον τόπο μας.
Δεν ήταν απλή υπόθεση η ίδρυση του νέου φορέα και η ταξινόμηση ενός χάους πολλών δεκαετιών. Αναμφίβολα, όπως ομολογείται από πολλούς παράγοντες της αγοράς, η όλη διαδικασία δεν ήταν εύκολη και άκοπη. Σήμερα, ωστόσο, το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με τα κατά τόπους γραφεία του, λειτουργεί ικανοποιητικά σε γενικές γραμμές και προοιωνίζεται ακόμη πιο ομαλό το μέλλον του.
ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ
Την ερχόμενη Τετάρτη ό,τι μέχρι σήμερα έχει συντελεστεί πρόκειται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «Ιδρυμα Νιάρχος». Ειδικότερα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει το πρόσταγμα και θα γίνει λεπτομερής αναφορά σε όλο το έργο της διαχείρισης, της κτηματογράφησης και των δυνατοτήτων του πολίτη για εύκολη και ουσιαστική πρόσβαση στα αρχεία του φορέα.
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισημάνει, ως κεντρικός ομιλητής, τη σπουδαιότητα και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης.
Η πατρινιά προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου της Αθήνας Αγγελική Σιακκή είναι ένα από τα σημαίνοντα στελέχη του φορέα που έχει καταθέσει τις εμπειρίες του από την ίδρυση και τη λειτουργία του Ελληνικού Κτηματολογίου, τόσο στην Πάτρα όσο και στην πρωτεύουσα, σε σχετικό βίντεο το οποίο θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
7.500 ΠΡΑΞΕΙΣ
Η κ. Σιακκή στην Αθήνα, ως προϊσταμένη του μεγαλύτερου Κτηματολογικού Γραφείου της χώρας, συνοδεύεται από ένα σπουδαίο επίτευγμα. Οταν προ εξαμήνου ανέλαβε τα καθήκοντά της, παρέλαβε 11.700 εκκρεμείς υποθέσεις και μέσα σε αυτό το λίγο διάστημα διεκπεραίωσε 7.500 διοικητικές πράξεις! Πρόκειται αναμφίβολα, για εντυπωσιακή, κυριολεκτικά «εξωπραγματική» επίδοση, που έχει τύχει της αναγνώρισης της ηγεσίας του υπουργείου.
ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Συνακόλουθα δικαιώνεται και η Γενική Διεύθυνση του Ελληνικού Κτηματολογίου, που απέτρεψε τη συνταξιοδότηση της κ. Σιακκή και την κάλεσε στην Αθήνα για να της δώσει τα ηνία του Κτηματολογικού Γραφείου της πρωτεύουσας, το οποίο «υπέφερε» από λειτουργικές καθυστερήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του φορέα Ολυμπία Μαρκέλου ήταν εκείνη που είχε αξιολογήσει το σπουδαίο έργο της κ. Σιακκή στην Πάτρα και πρότεινε στο ΔΣ την αναβάθμισή της, σε προϊσταμένη στο μεγαλύτερο Κτηματολογικό Γραφείο της χώρας.
ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ
Οι ρυθμοί της αποδοτικότητας του φορέα στην Αθήνα συνεπάγονται μηδενισμό των εκκρεμών υποθέσεων σε διάστημα λίγων μηνών από σήμερα.
Κάτι που είχε επιτευχθεί και στην Πάτρα, όταν παρέδωσε τα ηνία του Κτηματολογικού Γραφείου της Δυτικής Ελλάδας προ εξαμήνου.
Πρόκειται, δηλαδή, για μια ογκώδη παραγωγή έργου, η οποία επικροτήθηκε ως γνωστό από τον Δικηγορικό Σύλλογο και τη συμβολαιογραφική κοινότητα της Πάτρας και ουσιαστικά αποτέλεσε το «διαβατήριο» της Αγγελικής Σιακκή για την αξιοποίησή της στην Αθήνα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
