Ποια Θεσσαλονίκη; Η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα του στίβου!

Η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα του στίβου κι αυτό αποδεικνύεται με την τεράστια επιτυχία των Πανελληνίων πρωταθλημάτων των τελευταίων ετών, όσο κι αν τώρα τελευταία κάποιοι πάνε να βάλουν… τρικλοποδιές!

Πάτρα Στιγμιότυπο από το τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Γεγονός 1ο: Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Πάτρα.

Γεγονός 2ο: Οι αγώνες σημειώνουν πάντοτε και οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία (με τελευταίο παράδειγμα εκείνο του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος αμέσως μετά την παρουσία του το περασμένο καλοκαίρι στην πόλη μας, εκτοξεύτηκε στην κορυφή του κόσμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο).

Γεγονός 3ο: Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι… γηπεδάρα! Πληροί όλες τις προδιαγραφές για να γίνουν ακόμη και διεθνείς αγώνες στίβου.

Γεγονός 4ο: Ο τοπικός ΣΕΓΑΣ διαθέτει αποδεδειγμένα την καλύτερη ομάδα στελεχών σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο, ενώ κι από πλευράς υλικοτεχνικού εξοπλισμού η επάρκεια είναι ξεκάθαρη.

Γεγονός 5ο: Οι φορείς της Πάτρας (Δήμος, Περιφέρεια), αλλά και οι τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουν εμπράκτως τη διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Γεγονός 6ο: Η Πάτρα διαθέτει πλειάδα ξενοδοχείων υψηλού επιπέδου και με προσωπικό, μάλιστα, που έχει τεράστια εμπειρία εξαιτίας της διοργάνωσης του Πατρινού Καρναβαλιού, των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, συνεχών μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, συνεδρίων, κλπ.

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Γιατί κάποιοι ανακινούν το τελευταίο διάστημα διάφορες ακατανόητες θεωρίες περί δήθεν… μη ικανότητας και επάρκειας της Πάτρας για να φιλοξενεί από εδώ και στο εξής το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου εξαιτίας… προβλημάτων στη διαμονή των αποστολών!

Πραγματικά πέφτουμε από τα σύννεφα και είναι να απορεί κανείς ειδικά όταν διαβάζει τις εξής γραμμές στο Sportsfeed για τα… «πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης»: «Εκτός από τις αθλητικές υποδομές (σ. Καυταντζόγλειο) που είναι σαφώς καλύτερες από αυτές του Παμπελοποννησιακού, η Θεσσαλονίκη μπορεί να υποστηρίξει σαφώς καλύτερα τη διαμονή των ομάδων, καθώς στην Πάτρα κάθε χρόνο υπάρχει πρόβλημα με τη διαμονή και αρκετές ομάδες να αναγκάζονται να μένουν σε διπλανές πόλεις».

Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε κάτι στα παραπάνω. Η επιτυχία της Πάτρας στα 8 συνολικά Πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου μιλάει από μόνη της. Ολα τα άλλα είναι… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Ευτυχώς στον ΣΕΓΑΣ γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν τα πράγματα και η εμπιστοσύνη στην Πάτρα είναι δεδομένη.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου έχει έδρα κι αυτή δεν είναι άλλη από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Το 1995 η πρώτη διοργάνωση
Το 1995 διοργανώθηκε για πρώτη φορά Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Α-Γ στην Πάτρα, στο τότε Εθνικό Στάδιο. Η συνέχεια δόθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο τα έτη 2010, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 και φέτος.