Πορτογαλία: Δύο παιδιά βρέθηκαν κλαίγοντας σε αυτοκινητόδρομο – Δεν εκδίδεται άμεσα η μητέρα τους

Το Εφετείο της Εβόρα απέρριψε την άμεση εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος, αφήνοντας ανοιχτή την παράδοση της 41χρονης στη Γαλλία σε δεύτερο χρόνο

Πορτογαλία: Δύο παιδιά βρέθηκαν κλαίγοντας σε αυτοκινητόδρομο – Δεν εκδίδεται άμεσα η μητέρα τους

Οι αρχές της Πορτογαλίας απέρριψαν την άμεση έκδοση στη Γαλλία της 41χρονης γυναίκας που κατηγορείται για την υπόθεση των δύο μικρών παιδιών της, τα οποία εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα μόνα στην άκρη αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Εβόρα, το Εφετείο της πόλης «αρνήθηκε εν μέρει» να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι γαλλικές αρχές για τη Μαρίν Ρ., μετά την εξαφάνιση των παιδιών.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δέχθηκε την παράδοσή της στη Γαλλία σε δεύτερο χρόνο, ώστε να δικαστεί για γεγονότα που δεν διαπράχθηκαν στο έδαφος της Πορτογαλίας.

Πώς εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά

Τα δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 5 ετών, βρέθηκαν στις 19 Μαΐου από οδηγό αυτοκινήτου, να κλαίνε καθισμένα στην άκρη του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την πόλη Αλκάσερ ντου Σαλ με το θέρετρο Κομπόρτα, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας.

Η μητέρα τους και ο σύντροφός της συνελήφθησαν δύο ημέρες αργότερα κοντά στη Φάτιμα, στην κεντρική Πορτογαλία.

Οι γαλλικές αρχές αναζητούσαν τη γυναίκα και τα παιδιά από τις 11 Μαΐου, όταν είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους από το Κολμάρ, όπου ζούσαν.

Τι αναφέρει το γαλλικό ένταλμα

Σύμφωνα με δικαστική πηγή που μίλησε εκ μέρους του δικαστηρίου, το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Γαλλία αφορά σειρά αδικημάτων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται αρπαγή ανηλίκου, αποφυγή των νόμιμων υποχρεώσεων του γονέα, εγκατάλειψη ανηλίκου κάτω των 15 ετών, εγκατάλειψη ατόμου που αδυνατεί να αυτοπροστατευθεί και βιαιοπραγία σε βάρος ανηλίκου κάτω των 15 ετών.

Η 41χρονη δεν παραδίδεται άμεσα στη Γαλλία, καθώς εκκρεμούν οι ποινικές διαδικασίες στην Πορτογαλία.

Τι ισχύει για τον σύντροφό της

Την περασμένη Πέμπτη, το Εφετείο της Εβόρα απέρριψε και το αίτημα έκδοσης του συντρόφου της Μαρίν Ρ., ενός 55χρονου Γάλλου.

Όταν ολοκληρωθούν οι ποινικές διαδικασίες στην Πορτογαλία, δηλαδή η δίκη και, εφόσον υπάρξει καταδίκη, η ενδεχόμενη έκτιση ποινής, ο Μαρκ Μπ. θα μπορούσε επίσης να εκδοθεί στη Γαλλία για να δικαστεί για άλλα αδικήματα.

Το ζευγάρι κατηγορείται για «έκθεση σε κίνδυνο ή εγκατάλειψη» ανηλίκων, ενώ ο 55χρονος διώκεται επιπλέον και για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών σε ένα από τα αγοράκια της συντρόφου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125